• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Televizyon izlerken gözlüğü patladı, kör oluyordu

Televizyon izlerken gözlüğü patladı, kör oluyordu
Balıkesir'den Antalya'ya yakınlarının yanına tatile gelen sekiz yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Efe Güler'in televizyon izlediği sırada dereceli gözlüğü patladı. Sağ gözüne cam parçaları saplanan Efe,...

Balıkesir'den Antalya'ya yakınlarının yanına tatile gelen sekiz yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Efe Güler'in televizyon izlediği sırada dereceli gözlüğü patladı. Sağ gözüne cam parçaları saplanan Efe, kaldırıldığı hastanede 45 dakikalık bir operasyonla gözüne 9 dikiş atıldı ve eski sağlığına kavuştu.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde yaşayan ev hanımı Nilgün Güler (40) ile 8 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Efe Güler yaz tatili için Antalya'ya akrabalarının yanına tatile geldi. Zeytin işi ile uğraşan baba Oruç Aşan Güler(46) ise işleri nedeniyle Balıkesir'de kaldı. Anne Nilgün Güler de kısa süre sonra geri döndü. Küçük Efe ise, yakınları anneanne, dede, dayı ve yengesinin yaşadığı Muratpaşa İlçesi Portakal Çiçeği Bulvarı üzerinde bulunan evde kaldı.

Olay, Efe'nin geçen Cumartesi günü saat 16.00 sıralarında televizyon izlediği oturma odasında meydana geldi. Miyop olan Efe'nin iki yıldır kullandığı dereceli gözlüğün sağ camı patladı. Gözlükten çıkan camlar Efe'nin sağ gözüne saplandı. Sağ gözü kanlar içinde kalan Efe, yakınları tarafından Dünyagöz Antalya Hastanesi'ne götürüldü. Burada Opr. Dr. Levent Ölmez tarafından ameliyata alınan Efe'nin gözüne saplanan camlar 45 dakikalık bir operasyonla temizlenip 9 dikiş atıldı. Sağlığına yeniden kavuşan Efe, sağ gözünü kaybetmekten son anda kurtuldu.

YAŞADIĞI O ANI ANLATTI
Ameliyat sonrası tedavisine devam edilen Efe Güler, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Televizyon seyrederken bir anda gözlüğüm patladı. Gözümün içine cam parçaları girdi. Gözümde iki parça cam vardı. Birincisini çıkardım, ikincisini çıkaramadım. İlk anda patladığını hissetmedim bile daha sonra anladım. Hemen anneanneme haber verdim, hastaneye geldik. Şu an gözüm iyi görüyor."

Efe Güler'in dayısı Önder Gökalp ise, Efe'nin oturma odasında televizyon seyrederken bir anda gözlüğünün camının patladığını söyledi. Efe'nin hastaneye getirildiğini aktaran Gökalp, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hemen burada müdahale edildi. Ameliyata alındı, şimdi durumu iyi. Hastaneye getirdiğimiz de kimse gözlüğün camının patladığına inanmadı. Yanında dedesi vardı patlarken o bile camın patladığına inanamadı. Efe'nin gözlüğünü ve gözündeki cam kırıklarını görünce farkına vardık. Yoksa kimsenin aklına gelecek bir durum değil. Çocuk olunca insanın aklına hemen başka şeyler geliyor. Acaba kırıldı mı ya da bir yere mi çarptı diye. Ama durup dururken oluyor. Bu olay kimsenin aklına gelecek bir durum değil. Şaşkınız"

GÖZLÜK CAMI PATLAMASIYLA İLK KEZ KARŞILAŞTIK
Efe'yi ameliyata alan Dünyagöz Antalya Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Levent Ölmez, göz yaralanmalarının çok sık karşılaşılan bir durum olduğuna dikkati çekerek, gözlük camının patlaması sonucu oluşan bir yaralanma ile ilk defa karşılaştığını söyledi. Gözlük camının patlamasının çok şaşırtıcı bir durum olduğunu ifade eden Dr. Ölmez, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu olayın altında insan başka bir neden arıyor, acaba başka bir şey olmuş olabilir mi diye. Ailemiz çok bilinçli ne olduğunun farkında. Gözlük çerçevesi ve camı ellerinde. Aslında organik camlı patlamasını beklemediğimiz bir gözlük. Fakat bir şekilde böyle bir hasar oluşmuş. Efe, bize geldiğinde sağ göz ve sağ gözün bütünlüğünü sağlayan dokularda bir delinme vardı. Acilen ameliyata aldık. Yaklaşık 45 dakikalık bir müdahale oldu. Delinen yeri yeniden eski bütünlüğüne kavuşturduk. Şu an sağ gözü, sol gözü kadar görebiliyor takiplerimiz devam ediyor."

Meslek hayatında ilk kez böyle bir olaya şahit olduğunu dile getiren Dr. Ölmez, şunları söyledi: "Efe'nin gözünde V' şeklinde bir kesik oluşmuştu. Şiddetli bir patlama olmuş. Yaklaşık 8-9 dikiş koyarak oranın yeniden bütünlüğünü sağladık. Sevindirici olan kısım Efe'nin yine eskisi kadar iyi görebiliyor olmasıdır."

Gözlük camının patlamasının teknik bir konu olduğunu ifade eden Op.Dr. Ölmez, "Aklımıza gelen çerçeve fazla sıkılmış olabilir, yaşadığımız yer itibariyle genleşme farklıkları olabilir, camın için de hava kalmış bu patlamış olabilir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4811 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim