• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Temel Sağlık İstatistikleri Modülü (TSİM) Yoğun Bakım Sekmesi

Temel Sağlık İstatistikleri Modülü (TSİM) Yoğun Bakım Sekmesi
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Temel Sağlık İstatistikleri Modülü (TSİM) Yoğun Bakım Sekmesi hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
İzleme Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı

 

Sayı : 44141763/042
Konu : TSİM Yoğun Bakım Sekmesi

DAĞITIM YERLERİNE

Temel Sağlık İstatistik Modülü (TSİM) tüm sağlık kurum ve kuruluşları tarafından verilerini tam, doğru ve zamanında girebilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığınca oluşturulan veritabanı uygulamasıdır. Bu sistemden alınan veriler üzerinden değerlendirme, çalışma ve analizler yapılmaktadır.

TSİM uygulaması ile veri toplanan önemli alanlardan biri de yoğun bakım üniteleri ile ilgilidir. Kurumumuza bağlı sağlık tesislerinde 35 farklı branşta yoğun bakım ünitesi bulunurken, TSİM “Yoğun Bakım Sekmesi” nde ise 13 farklı branşta yoğun bakım sınıflandırması yapılmıştır.

TSİM Uygulama Rehberi” nde bu konuyla ilgili açıklamalarda “Formda yer verilmemiş erişkin diğer bir Cerrahi Yoğun Bakım branşına ait veriler, Cerrahi Yoğun Bakıma; erişkin bir diğer Dahili Yoğun Bakım branşına ait veriler ise Dahili Yoğun Bakıma eklenmelidir. Bu tip yoğun bakımlar, Genel Yoğun Bakıma dahil edilmemelidir” ifadesi yer almaktadır. Ancak yoğun bakım ünitesi sınıflandırmalarının, veri giriş personelinin tercihine bırakılması farklı sınıflandırma ve uygulamalara sebep olmaktadır. Bu durum, veri girişinde uygulama birliğinin sağlanması için yoğun bakım ünitesi sınıflandırmalarının daha net ifade edilmesi gerekliliğini ortaya koymaktadır.

TSİM “Yoğun Bakım Sekmesi” ne veri girişinde, sağlık tesislerinde yer alan yoğun bakım ünitelerinin ismi ile sekmede yer alan yoğun bakım isminin aynı olmaması veri girişinde farklı uygulamalara ve karışıklığa neden olduğu görülmektedir. Örneğin, sağlık tesislerinde Ameliyathane Yoğun Bakım, Post-Op Yoğun Bakım, Organ Nakli Yoğun Bakım, Acil Cerrahi Yoğun Bakım, Acil Dahili Yoğun Bakım vb. branşlar bu isimle hizmet verirken aynı isimler TSİM “Yoğun Bakım Sekmesi” nde yer almamaktadır.

Bu kapsamda veri girişinde uygulama bütünlüğünün sağlanması amacıyla, ekte gönderilen şekilde yoğun bakım branşları sınıflandırılarak bir tablo oluşturulmuştur. Birliğinize bağlı tüm sağlık tesislerinin TSİM’ e bundan sonraki (2015 Temmuz ayı itibariyle) yoğun bakım branşlarına ait veri girişinde verilerin, ekte yer alan tabloya göre sınıflandırılmış 6 temel branş üzerinden girilmesi ve verilerini tam, doğru ve zamanında girebilmeleri için gerekli özen ve hassasiyetin gösterilmesi hususunda;

Gereğini bilgilerinize arz / rica ederim.

Uzm. Dr. Merve AKIN
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

Ek: Tablo (1 sayfa)

Dağıtım:
Gereği:                                                              Bilgi:
89 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği      Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Yazının aslı için tıklayınız

Yazının eki için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10971 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim