• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Temelini Bakan Müezzinoğlu attı

Temelini Bakan Müezzinoğlu attı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Tekirdağ'ın Malkara İlçesi İçme Suyu Projesi inşaatı temel atma törenine katıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Tekirdağ'ın Malkara İlçesi İçme Suyu Projesi inşaatı temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu; "Su ve yol medeniyettir." diye konuştu.

Malkara'da gerçekleşen temel atma törenine

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Belediye Başkanı Birol Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları Nermin Tuna ve Hasan Eğilmez, AK Parti İl Başkanı Ahmet Kambur ve İl Yönetimi, AK Parti İlçe Başkanı Bulut Yıldırım, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Halk Dansları Folklor ekibinin gösterisiyle başlayan açılış töreni başladı. Temel atma töreninde açılış konuşması yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu; "Bugün Malkara'mızda içme suyu inşaatı projesinin temel atmasında bir aradayız. Esasında bizim medeniyet anlamını ifade eden iki konu başlığımız vardır bunlardan bir tanesi su medeniyettir. Bir tanesi de yol medeniyettir. Yolun gitmediği yerde medeniyet olmaz, suyun olmadığı yerde de sağlıklı nesiller veya sağlıklı toplumlar olmadığı için medeniyet olmaz. Medeniyeti evimizde akan musluğa getiren bu toprakların altından geçen borulardır. Bunu toprağın altından geçirmek içinde sıkıntıya girmek gerek, emek vermek lazım para harcamak, doğru projeler yapmak gerekir. Bu anlamda kanalizasyon medeni şehirlerin alt yapısında önemlidir." şeklinde konuştu.

Medeni şehirlerin alt yapısında sağlıklı su önemli olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu; "Sağlıkta sıkıntının en temel araçlarından bir tanesi de sağlıklı su kullanıp kullanmanızla alakalıdır. Şayet içtiğimiz ve kullandığımız su sağlıklı değil ise biz ne kadar büyük hastaneler güzel teknolojiler ne kadar iyi uzmanlar getirirsek getirelim kullandığımız suyla sağlığımızı bozuyorsak veya içtiğimiz suyla sağlığımızı sıkıntıya sokuyorsak biz ancak problemi çözmeye uğraşırız. Önleyemeyiz bunu için önemli olan sağlıklı olabilmek ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmektir. " diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Müezzinoğlu'na Belediye Başkanı Birol Kaya tarafından plaket hediye edildi. Hediye takdiminden sonra kurban kesildi. Kesilen kurbanın kanından Bakan Müezzinoğlu' unda alnına sürüldü.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU DOKTOR ÖNLÜĞÜ GİYDİ BİR HASTANIN TANSİYONUNU ÖLÇTÜ

Törenden sonra Malkara Devlet Hastanesi'ni de ziyaret eden Bakan Müezzinoğlu Doktor önlüğü giyerek burada yüksek tansiyon şikayeti ile Hastanenin acil kısmında yatmakta olan 85 yaşındaki Recep Gürel'in tansiyonunu ölçerek hastaya sağlığı hakkında tavsiyelerde bulundu.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu hastane ziyaretinden Ak Parti İlçe Binasını ziyaret etti. İlçe Başkanı Bulut Yıldırım'dan seçimler ile ilgili çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Bulut Yıldırım Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na peynir hediye etti. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2204 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim