• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Teminat cebimizi yakacak!

Teminat cebimizi yakacak!
Tamamlayıcı sigorta genelgesini yayımlayan SGK, sağlıkta yaptığı ödeme kalemlerini içeren 'teminat paketini' gözden geçirecek.

Sağlıkta yeni gündem, herkesin “cebini” yakından ilgilendirecek. Sosyal güvenlik sistemi tarafından karşılandığı için vatandaşların sadece katılım ücreti alarak yaptırabildiği tüm işlemler ve tedaviler bütününü içeren “teminat paketinin” kapsamı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gündeme alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu, yayımladığı tamamlayıcı sağlık sigortası genelgesinin ardından, ödeme yaptığı işlem ve tedavileri içeren teminat paketini de gözden geçirmek için hazırlıklara başladı. Türkiye ’de sosyal güvenlik sisteminin kapsadığı sağlık tedavi ve işlemlerinin dünyadaki en geniş teminat paketi olduğu bir süredir açıklamalarda dile getiriliyor. Bu da teminat paketinin kapsamının daraltılacağı sinyali olarak görülüyor. Teminat paketinin kapsamının daraltılması, vatandaşın hastaneye gittiğinde daha çok işlemi ve tedaviyi cebinden karşılaması anlamına geliyor. Geçen günlerde yayımlanan tamamlayıcı sağlık sigortası genelgesi, yaklaşık 10 yıldır atılan ilk adımı oluştururken, Türk Tabipleri Birliği’nin de tepkisini çekti. Genelge ile, artık SGK tarafından ödenmesi gereken sağlık hizmetleri kuruma, ilave ücret ise özel sigorta şirketine fatura edilebilecek ve böylelikle çoklu fatura kesilememesi durumu ortadan kaldırılmış oldu. Genelge ile SGK kapsamından çıkarılıp özel sigorta kapsamına alınan herhangi bir sağlık hizmeti bulunmuyor ve SGK tarafından karşılanan sağlık hizmetleri aynı şekilde karşılanmaya devam edilecek. Tamamlayıcı sağlık hizmeti sigortası yaptırmak vatandaşların isteğine bağlı olacak. Edinilen bilgilere göre, tamamlayıcı sağlık sigortası genelgesini yayımlayan Sosyal Güvenlik Kurumu, ödeme kapsamında bulunan ürün ve işlemleri içeren “teminat paketini” de tartışmaya açmak isterken, çeşitli kesimlerle de teminat paketinin içeriğinin değerlendirilmesini öngörüyor. Tamamlayıcı sigortanın gelişebilmesi için gözden geçirmenin şart olduğu vurgulanıyor. Üst düzey bir yetkili ise bu durumu “Teminat paketi güncellemesi her zaman bizim gündemimizdedir” sözleriyle değerlendirdi. Görüşmeler sonrasında, teminat paketinin daraltılması öngörülürse SGK artık daha az tedavi ve uygulamanın ödemesini yapacak. Ödemesi yapılmayan tedavi ve uygulamalar ise, kişinin kendisi tarafından karşılanacak veya tamamlayıcı sigorta modelleri devreye girecek.

Teminat paketi nedir?
Sosyal Güvenlik Kurumu, bir teminat paketi üzerinden sigortalılara hizmet veriyor. Bu pakette, bir hastaneye veya sağlık kurumuna gittiğinizde, hangi işlem ve tedavilerin sigorta kapsamında yer aldığı net bir şekilde belli oluyor. Örneğin bir endoskopi işlemi SGK’nın teminat paketi içinde yer alırken, estetik amaçlı ameliyatlar bu kapsamda yer almıyor. Şu an itibariyle, teminat paketinin hangi anlamda revize edileceği belli değil. Ancak paketin kapsamının daraltılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu da, vatandaşın işlem ve tedavilerinin bir kısmını cebinden ödemesi veya tamamlayıcı sigorta yaptırarak ikinci sigortaya maliyetlerin bir kısmını kanalize etmesi sonucunu doğuracak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2705 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim