• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 31 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 27 °C

Teröristlerden sağlık çalışanlarına tehdit

Teröristlerden sağlık çalışanlarına tehdit
Terör saldırılarına maruz kalan sağlık personelinin ölümle tehdit edildiği, silah zoruyla kaçırıldığı ve tıbbi malzemelerin alıkonulmak istendiği bildirildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, terörsaldırılarına maruz kalan sağlık personelinin ölümle tehdit edildiğini, silah zoruyla kaçırıldığını ve tıbbi malzemelerin alıkonulmak istendiğini söyledi.

Müezzinoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör saldırılarına maruz kalan sağlık personelinin yaşadıklarını ilk kez Anadolu Ajansı'na anlattı.

Terör saldırılarının sağlık hizmet sunumunu engellediğini belirten Müezzinoğlu, çalışanların teröristlerce tehdit edildiğine dikkati çekti. Sağlık hizmetinin aksamaması için tüm personelin özveriyle çalıştığını vurgulayan Müezzinoğlu, herkesin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı olduğunu, bunun hiçbir gerekçeyle engellenemeyeceğini bildirdi.

Müezzinoğlu, teröristler tarafından, 7 Eylül'de Şırnak Cizre'de, Silopi Devlet Hastanesine hasta bırakarak dönen ekibin önünün kesildiğini anlattı. Müezzinoğlu, "Teröristler, 112 ambulansları ve sağlık personelinin sadece polis ve askere hizmet ettiğini, kendi hastalarına müdahale edilmediğini iddia etmiş. Teröristler, bundan sonra ambulansların da hedef olacağını belirterek, malzemelere el koymak istemişler" dedi.

"Sağlık ekibi, bir odaya kilitlenerek yaralıya ilk yardım yaptırılmış"

Şırnak'ta da 5 Eylül'de ambulansın önünün teröristlerce kesildiğini belirten Müezzinoğlu, yaşanan olaylara ilişkin şu, açıklamalarda bulundu:

"Ekip, ambulanstan indirilerek yaralıların olduğu söylenen bir eve silah zoru ile götürülmüş. Sağlık ekibi, bir odaya kilitlenerek yaralıya ilk yardım yaptırılmış. Sağlık ekibi, yaralının durumunun ciddi olduğu ve hastaneye kaldırılması gerektiğini söylemiş. Teröristler, '17 yaşındaki çocuğun yakalanma kararı olduğu gerekçesi ile hastaneye götürülemeyeceğini, herhangi bir şekilde tutuklanırsa bu durumdan ambulans ekibini sorumlu tutacaklarını' söyleyerek tehdit etmiş. Sağlık personeli ve ambulans şoförünün fotoğraflarını çeken teröristler, çocuğun tutuklanması durumunda personelimizi öldürülecekleri söylemişler. Çocuğun durumunu ağırlaşması üzerine hasta yakınları uzun uğraşlar sonucu ikna edilmiş.

24 Temmuz'da Erzurum Tekman'da da bir hamile kadına müdahale için ekip çağrılmış. Yaklaşık 2 saat sonra Kırıkhan Jandarma Karakolundan aranarak, ekibin silahlı kişiler tarafından kaçırıldığı bilgisi verilmiş. Dört kişilik silahlı grup tarafından kaçırılan ambulans ekibine kimlik kontrolü yapıldıktan sonra hasta yakını serbest bırakılmıştır. Ekibimiz, kaçırılmıştır ve sabah saat 04.00'e kadar ambulansla dolaştırıldıktan sonra serbest bırakılmış."

Bingöl'de ise 112 Acil Komuta Kontrol Merkezine gelen ihbar üzerine Ağaçyolu köyüne giden sağlık ekibinin, silahlı teröristlerle karşılaştığını belirten Bakan Müezzinoğlu, "Hamile personelin de bulunduğu sağlık ekibimiz, silah zoruyla yaralı bir kadın teröriste müdahale yaptırıldıktan sonra serbest bırakılmış" dedi.

Bu haber toplam 2277 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim