• BIST 9039.84
  • Altın 2301.553
  • Dolar 32.325
  • Euro 35.056
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Thermo King'den sağlık ve soğuk zincir taşımacılığına iki yeni çözüm

Thermo King'den sağlık ve soğuk zincir taşımacılığına iki yeni çözüm
Türk, "Modüler ünitemiz ColdCube, başta sağlık sektörüne aşı, serum ve ilaç nakliyesinde çözüm getirebilen bir ürün. Hastaneler, ilaç depoları ve hatta eczaneler bile ColdCube'un potansiyel kullanıcıları arasında yer almaktadır" dedi.

Türkiye treyler soğutucuları pazarında yüzde 60'lık pay ile lider konumda bulunan Thermo King, motordan tahrikli ve panelvan üniteleri grubunda da gözünü zirveye dikti.

Doğuş Otomotiv distribütörlüğündeki Thermo King'in çok yüksek sıcaklıklarda taze, soğutulmuş ve donmuş ürünlerin şehiriçi dağıtımları için ürettiği soğutucu olan yeni ColdCube ve Ce serisinin tanıtıldığı toplantıda, Türkiye'deki soğutucu pazarı da ele alındı.

Doğuş Otomotiv Thermo King Genel Müdürü İlhami Eksin, toplantıda yaptığı konuşmada, Doğuş Otomotiv markası altında yer alan markalarda olduğu gibi Thermo King'in de dünyadaki başarısına paralel bir başarıyı Türkiye'de gösterdiğini söyledi.

Thermo King markasını 2008 yılından bu yana Türkiye'de temsil ettiklerini anlatan Eksin, Türkiye'nin özellikle soğuk zincir taşımacılığında önemli bir ülke olduğunu ifade etti.

Eksin, Thermo King olarak 2008 yılından bu yana satış grafiğini sürekli yükselttiklerini belirterek, "Özellikle içinde bulunduğumuz zorlu ekonomik koşullar gözönüne alındığında 2013 yılı ve 2014'ün ilk yarısını aynı başarıyla tamamladık. 2013 yılında 802 adetlik satış gerçekleştirdik. Bu adetlere ulaşmamızda filo satışları etkin bir rol oynadı. 2014 yılının ilk yarısında ise satışlarımızı bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 30 artırarak sektör liderliğimizi sürdürdük. Yılın ikinci yarısında da aynı performansımızı devam ettirerek liderliğimizi ve başarımızı devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

- "Soğutucu ünite pazarı 5 yılda 4 kat büyüyecek"

Doğuş Otomotiv Thermo King Marka Müdürü Suna Türk ise lojistiğin kilit unsurlarından biri olan soğuk zincirdeki taşımanın en önemli donanımının soğutucu üniteler olduğunu ifade etti.

Türkiye'de taze meyve ve sebze taşımasının yaklaşık yüzde 30-40'ının bozulma nedeniyle kaybedildiğine, bunun da yıllık 10 milyon tona denk geldiğine dikkati çeken Türk, gelişmiş ülkelerde ise yüzde 5-10 civarında kaldığını aktardı.

Thermo King olarak Türkiye'nin önemli bir lojistik faaliyeti olan soğuk zincir taşımacılığının tüm açılımlarına hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Türk, "Türkiye'nin en büyük lojistik firmalarına, Sağlık Bakanlığı ile yapılan çalışmalar doğrultusunda aşı ve ilaç taşımasında kullanılacak soğutucu ünitelerin satışını yaptık. Ayrıca otobüs, tren ve troleybüs yolcu taşımacılığında klima satışımız gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Türk, şu anda 13 noktada yetkili satıcı ve servis ağı ile müşterilere hizmet sunduklarının, yıl sonuna kadar da 4 yeni bayinin Thermo King ailesine katılacağının bilgisini vererek, Thermo King'in ABD'de bulunan merkezinin Türkiye pazarına çok güvendiğini söyledi.

Soğutucu ünite pazarının gelecek 5 yılda şu ankinin en az 4 katına çıkmasını öngördüklerini aktaran Türk, "Soğuk zincir taşımacılığında yeni regülasyonlar sektörün büyümesinde ve hizmet kalitesinin artmasında önemli olacak" dedi.

- "Soğuk zincir taşımacılığı hizmetlerine alternatif çözümler sunmak istiyoruz"

Suna Türk, tanıtımını gerçekleştirdikleri yeni ColdCube ve Ce serisi üniteler ile birçok farklı sektörün soğuk zincir taşımacılığı hizmetlerine alternatif çözümler sunmak arzusunda olduklarını ifade etti.

Türk, "Modüler ünitemiz ColdCube, başta sağlık sektörüne aşı, serum ve ilaç nakliyesinde çözüm getirebilen bir ürün. Hastaneler, ilaç depoları ve hatta eczaneler bile ColdCube'un potansiyel kullanıcıları arasında yer almaktadır" dedi.

Ce serisinin ise çabuk bozulabilen gıda taşımacılığına yönelik bir ürün olduğunu aktaran Türk, "Ce serisi, insan sağlığı için son derece önemli olan, ısının değişmesi halinde bozulabilecek ve ticari değerini yitirecek gıdaların üretim aşamasından son kullanıcıya ulaşana kadarki yolculuğunu güven içinde tamamlaması için üretilmiştir. Özellikle büyük marketlerin şehiriçi dağıtımı sırasında oluşabilecek kayıplarının en aza indirilebilmesi hedeflenmiştir" diye konuştu.

Türk, Ce serisinin 2 bin avrodan, ColdCube serisinin ise 3 bin avrodan başlayan fiyatlarla müşterilere sunulduğunun bilgisini vererek, bu kampanya ile mevcut pazar paylarını en azından yüzde 30 oranında artırabilmeyi hedeflediklerini kaydetti. 

Bu haber toplam 3652 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim