• BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

THSK 2016/1 KPSS sonucunda yerleşen adayların il içi tercihleri hakkında duyuru

THSK 2016/1 KPSS sonucunda yerleşen adayların il içi tercihleri hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından 2016/1 KPSS sonucunda yerleşen adayların il içi tercihleri hakkında duyuru yayımlandı.

KPSS-2016/1 yerleştirmeleri sonucu kurumumuza yerleşen adayların açıktan atamaları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden KPSS puanları esas alınarak kişilerin tercihleri doğrultusunda yapılacaktır. 

1.ADIM: PBS’DE KULLANICI KAYDI OLUŞTURULMASI 

KPSS-2016/1 Açıktan Atama için tercih alımı işlemleri ilan metninde belirtilen takvim çerçevesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (http://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacak olup; kura başvurusu yapılabilmesi için önce P.B.S. üzerinde yer alan Kullanıcı İşlemleri menüsünden kullanıcı kaydı oluşturulması, sonra ana sayfada yer alan Kura Başvuru ve Takip İşlemleri menüsünden T.C. Kimlik No, şifre ve Nüfus Cüzdan Numarasıyla giriş yapılması gerekmektedir. 

Adayların Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapacakları tercihler geçerli olacağından tercihlerini kesinleştirdikten sonra tercihlerini gösterir belgenin çıktısını alarak kendilerinde muhafaza etmeleri gerekmektedir. ADAYLARIN KENDİLERİ İÇİN ALMIŞ OLDUĞU TERCİH ÇIKTISINI KURUMUMUZA VEYA HERHANGİ BİR YERE TESLİM ETMELERİNE GEREK YOKTUR. 

2.ADIM:TERCİH KESİNLEŞTİRME VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 

Tercih Kesinleştirme İşlemi aşağıda belirtildiği şekilde iki adımda yapılacaktır: 

1- Tercih Formunda öncelikli olarak kuraya başvurulacak unvan (Sağlık Memuru ve Sağlık Teknikeri için hem unvan hem de branş) seçilecek olup “BAŞVURUYU KAYDET” butonu kullanılarak kaydettikten sonra tercihler yapılacaktır. 

2- Tercihlerden emin olunduktan sonra “BAŞVURUYU KESİNLEŞTİR.” butonu kullanılarak başvuru kesinleştirilecektir. 

Not: “BAŞVURUYU KESİNLEŞTİR.” butonu kullanılmadan alınan çıktıların hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır. “Başvuruyu Kesinleştir” butonu kullanılarak yapılan başvuruyu, değiştirme imkânı bulunmamaktadır. Adayın almış olduğu çıktı ile PBS’deki tercihleri arasında çelişki olması halinde PBS’deki tercihler geçerli olacaktır. Tercihini kesinleştirmeden PBS’den çıkan veya hiçbir tercihte bulunmayan adayın her hâlükârda yerleştirilmesi genel kura ile yapılacaktır. 

TERCİH TAKVİMİ VE KURAYA İLİŞKİN BİLGİLER: 

Tercihler 11/08/2016 Perşembe günü akşam başlayıp, 15/08/2016 Pazartesi günü saat 18:00’de sona erecektir. 

Adaylar yerleştirildiği ilde, yerleştiği unvan ve branşındaki münhal yerler içerisinden en çok 10 tercihte bulunacaklardır. 

Tercihler sonucu ilan edilen yerlere yerleştirme işlemi 17/08/2016 Çarşamba günü noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile KPSS puanı yüksek olan adaya öncelik verilerek yapılacaktır. 

KPSS puanı ve tercihleri aynı olanlar kura ile yerleştirilecektir. Tercih yapmayanlar veya yanlış tercihte bulunanlar ile tercihlerine yerleştirilemeyen adaylar, o ilde boş kalan münhallere noter tarafından bilgisayar ortamında genel kura ile yerleştirilecektir. Kura sonuçları kuranın çekildiği gün www.thsk.gov.tr adresinde ilan edilecektir. 

Adaylar, yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra yapılacak atama sonucunda görevlerine başlayabileceklerdir. Belgelerinin tetkikinde atanmaya hak kazanmadığı tespit edilenler ile atamaya hak kazanmadığı halde sehven kuraya dâhil edilen ve yerleştirme işlemine alınan adayların ataması yapılmayacak, yapılmış olsa dahi atama kararı iptal edilecektir. 

NOT: MÜNHAL YERLERİN İLANI VE KURAYA DÂHİL EDİLECEK ADAYLARIN LİSTESİ KURUMUMUZ www.thsk.gov.tr İNTERNET ADRESİNDE AYRICA İLAN EDİLECEĞİNDEN ADAYLARIN KURUMUMUZ İNTERNET ADRESİNİ DÜZENLİ OLARAK TAKİP ETMELERİ GEREKMEKTEDİR. 

 

 

SIRA 

 

TARİH 

 

AÇIKLAMA 

 

05/08/2016 

10/08/2016 

ATAMAYA ESAS MÜNHAL YERLERİN TESPİTİ 

11/08/2016 

MÜNHAL YERLERİN İLANI VE PBS ÜZERİNDEN TERCİH İŞLEMLERİNİN BAŞLAMASI 

15/08/2016 

TERCİH İŞLEMLERİNİN SON GÜNÜ 

17/08/2016 

KURA TARİHİ 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10960 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim