• BIST 9079.97
  • Altın 2324.114
  • Dolar 32.3616
  • Euro 34.9438
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

THY ve havalimanlarında Ebola önlemleri

THY ve havalimanlarında Ebola önlemleri
Batı Afrika'daki Ebola salgını nedeniyle Türkiye Hudut Ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünün, Türk Hava Yolları ve havalimanlarında sağlık tedbirlerini artırdığı bildirildi.

Batı Afrika'daki Ebola salgını nedeniyle Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları (THY) ve havalimanlarında sağlık tedbirlerini artırdı.

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Hüsem Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Afrika'da ortaya çıkan Ebola salgınının ölüm vakalarını hızla artırdığını söyledi.

Salgının önleme çalışmalarına rağmen hastalığın yayılma hızının denetim altına alınamadığına dikkati çeken Hatipoğlu, Ebola tehlikesine karşın Birleşmiş Milletler'in de devreye girdiğini bildirdi.

Hatipoğlu, Gine, Liberya , Sierra Leone ve Nijerya'da yoğun olan Ebola hastalığı için uluslararası giriş noktalarında tedbirler alındığını belirterek, şöyle konuştu:

"Aldığımız bu tedbirler sayesinde Ebola tehdidini sınırlarımız dışına çıkarttık. Ülkemizi öldürücü Ebola virüsünden daha iyi koruyabilme adına; Türk Hava Yolları ve Genel Müdürlüğümüz ortak bazı kararlar aldı ve uygulamaya geçildi. Bu kapsamda; THY ve havalimanı çalışanlarına Ebola hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı. Skylife dergisinde Ebola hastalığı metni, Türkçe, İngilizce ve Fransızca olarak yayınlanmaya başlandı. Kabin ekibi yolcuları uçağa kabul ederken ve uçuş boyunca hastalık belirtileri gösteren yolcu olup olmadığını gözlemleyecektir. Ebola birinci uçak içi anonsu kalkıştan sonra servis öncesi yapılacaktır. Kabin ekibi, servis boyunca eldiven kullanacak ve eldiveni kirlendikçe değiştirecektir."

- Hastalık şüphesi bulunan yolcuya anında müdahele

Hastalık şüphesi olan yolcu tespit edildiğinde kokpit ekibi tarafından operasyon çağrı merkezine anında bilgi verileceğini anlatan Hatipoğlu, olası tehdide karşı alınacak önlemler hakkında şu bilgileri verdi:

"Kabin içi uygun olduğu takdirde hastalık şüphesi olan yolcu en arka sıraya alınacak, önündeki iki sıra ve yanındaki sıra boş bırakılacak ve yolcunun kaldırıldığı koltuğa ise kesinlikle kimse oturtulmayacaktır. Hastalık şüphesi olan yolcu ile ilgilenmek üzere sadece bir kabin memuru görevlendirilecek ve kabin memuru başka herhangi bir hizmette görev almayacaktır. Görevli kabin memuru maske, tek kullanımlık eldiven, önlük ve gözlüğü kullanacaktır. Genel Müdürlüğümüze bağlı Sağlık Denetleme Merkezi hekimleri uçağı karşılayacak ve onay alınmadan uçaktan yolcu indirilmeyecektir. Hastalık şüphesi olan yolcunun bulunduğu uçak her türlü koruyucu kişisel önlem alınarak dezenfekte edilecek ve temizliği yaptırılacaktır."

Bu haber toplam 3036 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim