• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Tıbbi Hizmet Alımları ve Tıbbi Cihaz Hizmet Alımları Bilgilendirme Formu

Tıbbi Hizmet Alımları ve Tıbbi Cihaz Hizmet Alımları Bilgilendirme Formu
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Tıbbi Hizmet Alımları ve Tıbbi Cihaz Hizmet Alımları Bilgilendirme Formu hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Tıbbi Hizmet Alımları ve Tıbbi Cihaz Hizmet Alımları Bilgilendirme Formu hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

Finans Hizmetleri Başkan Yardımcılığı

 

Sayı: B.10.1.TKH.0.14.00.00/949-  04.09.2012

Konu: Tıbbi Hizmet Alımları ve Tıbbi Cihaz

Hizmet Alımları Bilgilendirme Formu

 

 

 

VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

 

 

Kurumumuza bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinin tıbbi hizmet alımları ve tıbbi cihaz hizmet alımlarının on-line olarak takip edilebilmesi için Kurumumuzca web tabanlı çalışan "Tıbbi Hizmet Alımları ve Tıbbi Cihaz. Hizmet Alımları Bilgilendirme Formu" adlı bir modül geliştirilmiştir. Söz konusu modüle Kurumumuzun resmi web sayfasının (www.tkhk.gov.tr) web uygulamaları bölümünden ulaşılabilmektedir.

 

Kurumlarımız söz konusu modüle veri girişi yaparken aşağıdaki hususlara dikkat edeceklerdir.

 

1) Hizmet Alımları Kapsamında Çalıştırılan İşçi Sayısının Tespiti ve Takibi Sistemi kapsamında kurumlarımıza daha önceden tanımlanan kullanıcı adları ve şifrelerle giriş yapılacaktır.

 

2) 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde yapılan ve sözleşmeye bağlanan (doğrudan teminlerde dahil) tüm Tıbbi Hizmet Alımları ve Tıbbi Cihaz Hizmet Alımlarına ait mevcut sözleşme bilgileri girilecektir.

 

3) Sağlık Hizmeti Sunan 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu Kapsamındaki İdarelerin Teşhis ve Tedaviye Yönelik Olarak Birbirlerinden Yapacakları Mal ve Hizmet Alımları Yönetmeliği çerçevesinde kamu kurumlarından protokolle alınan Tıbbi Hizmet Alımları ve Tıbbi Cihaz Hizmet Alımları da modüle girilecektir.

 

4) Herhangi bir hizmet alımı yapmayan kurumlarda modüle giriş yaparak hizmet alımı yapmadığını sistemde belirteceklerdir.

 

5) Kurumlarımız veri girişlerini 04.09.2012/14.09.2012 tarihleri arasında yapacaklardır.

 

6) Anılan tarihlerden sonra yapılacak olan yeni alımlara ilişkin sözleşme bilgileri, sözleşme imzalandığı tarihten itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde modüle girilecektir.

 

7) Modüle girilen veriler 5 (beş) iş günü içinde düzeltilebilecek şekilde sistem geliştirilmiş olup, bu süre sonrasında herhangi bir düzeltme yapılmasına izin verilmeyecektir.

 

8) Bahse konu veri girişleri yapılmadan önce Modülün "Yardım" başlıklı bölümünde yer alan "Veri Giriş Rehberi" mutlaka okunacaktır.

 

9) İdareler tarafından girilen verileri içerecek şekilde modülden çıktı alınacak, alınan tüm çıktılar idare yetkilileri (Başhekim, satın almadan sorumlu Başhekim Yardımcısı ve Hastane Müdürü) tarafından imza altına alınacak ve istenildiğinde ibraz edilmek üzere muhafaza edilecektir.

 

10) Adı geçen modüle girilen veriler; tıbbi hizmet alımları ve tıbbi cihaz hizmet alımları izinleri, tıbbi cihaz tahsisi ve tıbbi cihaz ödenek planlamasında dikkate alınacağından bahse konu veri girişlerinin belirtilen süre içerisinde ve hassasiyetle yapılması gerekmektedir.

 

Bilgilerinizi ve konunun iliniz dahilindeki Kurumumuza bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerine duyurulması hususunda gereğini önemle rica ederim.

 

 

 

 

Uz. Dr. Hasan ÇAĞIL

Kurum Başkanı

 

 

 

DAĞITIM:

Gereği:                                              Bilgi:

81 İl Valiliğine (İl Sağlık Müdürlüğü) Denetim Hizmetleri Daire Başkanlığına

 

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8089 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim