• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 21 °C

Tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirmesi yapılmış ve Medula sisteminde kayıtlı bulunan malzemelere ilişkin firmalarca yapılacak sildirme talepleri hakkında duyuru

Tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirmesi yapılmış ve Medula sisteminde kayıtlı bulunan malzemelere ilişkin firmalarca yapılacak sildirme talepleri hakkında duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirmesi yapılmış ve Medula sisteminde kayıtlı bulunan malzemelere ilişkin firmalarca yapılacak sildirme talepleri hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

29/12/2017

TIBBİ MALZEME ALAN TANIMLARINA EŞLEŞTİRMESİ YAPILMIŞ VE MEDULA SİSTEMİNDE KAYITLI BULUNAN MALZEMELERE İLİŞKİN FİRMALARCA YAPILACAK SİLDİRME TALEPLERİ HAKKINDA DUYURU

Kurumumuzca 19.12.2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren “Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar”ın “Yıllık aidata ilişkin hususlar” başlıklı 7. Maddesinde, firmalardan alınacak yıllık aidat ücreti ile bu ücretin hangi tarihte alınacağı hüküm altına alınmıştır.

Bahse konu hüküm doğrultusunda firmaların 31.01.2018 tarihi itibariyle sistemde kayıtlı olan tüm barkodları üzerinden yıllık aidat ücreti hesaplanacak olduğundan, firmaların sistemde kayıtlı barkod listelerinin güncellenmesi için, eşleştirmesi yapılmış olup sistemde kayıtlı olan ürünler içerisinden sildirmeyi talep edeceği ürünlere ilişkin; ekinde imza sirküleri fotokopisi ile EK-2’de yer alan formata uygun hazırlanan liste (hem kağıt hem de cd/dvd ortamında ve excel formatında) bulunan ve imza sirküleri fotokopisi dilekçeye eklenen firma yetkilisince imzalanmış EK-1’de yer alan örneğe uygun dilekçeyi en geç 12 Ocak 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar elden veya posta yolu ile Kuruma teslim etmesi gerekmekte olup, bu tarihten sonra Kurum kayıtlarına giren evraklar barkod silme işleminde dikkate alınacak ancak yıllık aidat ödemelerinde dikkate alınmayacaktır.

Diğer taraftan; firmalar ürünlerini sistemden sildirmek amacıyla liste hazırlarken; sağlık hizmeti sunucularınca bir tıbbi malzemenin hizmet kaydının yapılabilmesi için ürünün; satın alındığı tarihte TİTUBB/ÜTS sisteminde kaydının tamamlanmış olması, hastaya kullanıldığı tarihte de MEDULA sisteminde tanımlı olması gerektiğinden firmaların daha önce satışını yapmış oldukları ve sağlık hizmet sunucularının stoklarında bulunup, bulunmadığını da dikkate almaları önem arz etmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EKLER:

Ek 1 – Kuruma Verilecek Dilekçe Örneği
Ek 2 – Silinmesi Talep Edilen Barkod Listesi Örneği

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5579 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim