• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 20 °C

Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilen ürünlerin sisteme tanımlanması ile ilgili önemli duyuru-22

Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilen ürünlerin sisteme tanımlanması ile ilgili önemli duyuru-22
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilen ürünlerin sisteme tanımlanması ile ilgili önemli duyuru-22 yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

27/04/2016

TIBBİ MALZEME LİSTELERİ TIBBİ MALZEME ALAN TANIMLARINA
EŞLEŞTİRİLEN ÜRÜNLERİN SİSTEME TANIMLANMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ
DUYURU-22

Kurumumuzca yayımlanan “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Ürünlerin Eşleştirilmesi ile İlgili Önemli Duyuru-20” ile “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Ürünlerin Eşleştirilmesi ile İlgili Önemli Duyuru-20-EK” kapsamında tıbbi malzeme ithal ve/veya imal eden firmaların ürünlerini tıbbi malzeme alan tanımı (SUT kodu) bazında eşleştirme işlemi tamamlanmıştır.

Bilindiği gibi firmalarca yapılan eşleştirmeler Kurumumuzca herhangi bir değerlendirmeye tabi tutulmaksızın firmaların kendi beyanları doğrultusunda eşleştirdikleri SUT kodları bazında sisteme tanımlanmıştır.

Bu nedenle firmaların eşleştirdikleri ürünler için SUT kodu barkod eşleştirmelerinin doğruluğu üretici firmalarca beyan edilecektir. Bu kapsamda eşleştirme yaptıkları ürünler için üretici firmadan barkod bazında alacakları SUT kodu barkod eşleştirmelerinin doğruluğuna ilişkin beyan EK-1’de yer alan formatta düzenlenecektir. İthal ve yerli ürünler için belgelerin sunuluş şekli Ek-2’de belirtilmiştir. Söz konusu belgede yer alan barkodlara ait bilgileri ayrıca excel dosyası olarak CD/DVD ortamında Kurumumuza teslim edeceklerdir.

30/09/2016 tarihine kadar SUT kodu barkod eşleştirmelerine ilişkin belgesi Kurumumuza teslim edilmeyen ürünler sistemde pasif hale getirilecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları ile İlgili Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge kapsamında yapılacak C Grubu başvurularda bu duyuru ekindeki “Ek-1 Üretici Firma Sut Kodu-Barkod Eşleştirme Beyanının” da başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EKLER:

EK-1 – Üretici Firma Sut Kodu-Barkod Eşleştirme Beyanı

EK-2 – Belgelerin Sunuluş Şekline İlişkin Açıklama

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7269 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim