• BIST 9460.69
  • Altın 2495.18
  • Dolar 32.592
  • Euro 34.7956
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilen ürünlerin sisteme tanımlanması ile ilgili önemli duyuru-22 (Düzenleme)

Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilen ürünlerin sisteme tanımlanması ile ilgili önemli duyuru-22 (Düzenleme)
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilen ürünlerin sisteme tanımlanması ile ilgili önemli duyuru-22 (düzenleme) yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

22/08/2016

TIBBİ MALZEME LİSTELERİ TIBBİ MALZEME ALAN TANIMLARINA
EŞLEŞTİRİLEN ÜRÜNLERİN SİSTEME TANIMLANMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ
DUYURU-22-DÜZENLEME

Kurumumuzca 01/06/2016 tarihinde yayımlanan “TIBBİ MALZEME LİSTELERİ TIBBİ MALZEME ALAN TANIMLARINA EŞLEŞTİRİLEN ÜRÜNLERİN SİSTEME TANIMLANMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU-22” ile firmalar tarafından daha önceki duyurularımız kapsamında yapılan barkod-SUT kodu eşleştirmelerinin doğruluğunun üretici firmalarca beyan edilmesi gerektiği bildirilmiştir. Ancak firmalardan ve STK’lardan üretici beyanı alınması iş ve işlemlerinde yaşanılan zorluklar ile ilgili geri bildirimler tarafımıza ulaşmış olup bu kapsamda Duyuru-22 formatında bazı değişiklikler yapılması gerekliliği doğmuştur.

Bu nedenle üretici firmalardan, duyurularımız kapsamında firmalar tarafından barkod-SUT kodu eşleştirmesi yapılmış olan barkodlarının ülkemizde satış, geri ödeme listelerine eşleştirme yapma yetkilerine sahip olduklarını gösteren beyanlarının barkod bazında alınması konusunda yeniden düzenleme yapılmıştır. Bu amaçla eşleştirmesi yapılan barkodların, üretici firmalarca ülkemizde yetkilendirilmiş olan firmalar tarafından belirtilen iş ve işlemleri yapabileceğine dair ekli listede yer alan “Üretici Firma Ürün Yetki Beyanı”nın hazırlanarak Kurumumuza teslim edilmesi gerekmektedir. Duyuru-22 kapsamında hazırlanarak teslim edilmiş veya 30.09.2016 tarihine kadar teslim edilecek olan belgeler de geçerliliğini koruyacaktır.

Söz konusu belgede yer alan barkodlara ait bilgiler ayrıca excel dosyası olarak, aynı bildirim sırasıyla yer almak koşuluyla CD/DVD ortamında (usb bellek kabul edilmeyecektir) Kurumumuza teslim edilecektir. Ayrıca firmaların satışını aktif olarak gerçekleştirmedikleri ürünler de dahil olmak üzere (hastane stoklarında yer alması ve kullanılabilir durumda olması sebebiyle) hazırlanmış olan ekteki belgeyi MEDULA sistemine tanımlanmış tüm barkodları için teslim etmeleri gerekmektedir.

Ek’te yer alan form yerli üreticiler için şirketin gerçek kişiliğe sahip olması halinde şirket ünvanını içeren yetkili kişiye ait noter tasdikli imza beyannamesi, tüzel kişiliğe sahip olması halinde ise son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi ile birlikte ek olarak imza sirküleri de beyan edilmek zorundadır. Yabancı ülkelerde düzenlenen belgelerde ise “apostil tasdik şerhi” veya ilgili ülkedeki Türkiye’nin dış temsilciliklerince ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığınca yapılacak onay veya ilgili ülkedeki Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğunca yapılacak onayların bulunması gerekmektedir. Yapılacak bu tasdik işlemleri ile belgedeki imzanın doğruluğu, belgeyi imzalayan kişinin şirketi temsile yetkili kişi olduğu, varsa üzerindeki damga ve mührün aslı ile aynı olduğu tarafımızca kabul edilir. Ekte yer alan form üretici ve/veya üretici firmanın bir şirketler grubuna bağlı olması durumunda şirketler grubunu temsil eden yetkili kişiler tarafından da imzalanabilir. Yabancı dilde düzenlenen belgelerin tercümeleri Türkiye’deki yeminli tercümanlar tarafından yapılmalı ve noter tarafından onaylandıktan sonra Kuruma teslim edilmelidir.

30/11/2016 tarihine kadar SUT kodu barkod eşleştirmelerine ilişkin belgesi Kurumumuza teslim edilmeyen ürünler sistemde pasif hale getirilecektir.

Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Başvuruları ile İlgili Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge kapsamında yapılacak C ve D Grubu başvurularda bu duyuru ekindeki “Üretici Firma Ürün Yetki Beyanı”nın da başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK:

EK – Üretici Firma Ürün Yetki Beyanı

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9200 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim