• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilmesi yapılmış olan deri eşdeğerleri ürün grubu ile ilgili önemli duyuru-35

Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilmesi yapılmış olan deri eşdeğerleri ürün grubu ile ilgili önemli duyuru-35
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilmesi yapılmış olan deri eşdeğerleri ürün grubu ile ilgili önemli duyuru-35 yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

13/03/2017

TIBBİ MALZEME LİSTELERİ TIBBİ MALZEME ALAN TANIMLARINA
EŞLEŞTİRİLMESİ YAPILMIŞ OLAN DERİ EŞDEĞERLERİ ÜRÜN GRUBU İLE
İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU-35 

Bilindiği üzere; Kurumumuzca belirli tarihlerde yayımlanan eşleştirme duyuruları doğrultusunda SUT eki ve listelerine firmaların ürünlerini eşleştirmesi istenilmiştir. Bu kapsamda Kurumumuz resmi internet sitesinde 02.03.2016 tarihinde yayımlanmış olan “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Ürünlerin Eşleştirilmesi İle İlgili Önemli Duyuru-20” ile yatarak tedavilerde kullanılan tıbbi malzemeler kapsamında yer alan ve duyuru eki SUT kodlarına ürünleri olan tıbbi malzeme ithal ve/veya imal eden firmaların ürünlerini kendi beyanları doğrultusunda sistem üzerinden eşleştirmeleri istenilmiştir.

Firmalarca eşleştirmesi yapılıp sisteme tanımlanmış ürünlerden; SUT eki “EK- 3A BİRDEN FAZLA BRANŞTA KULLANILAN TIBBİ MALZEMELER” Listelesinde OR4690 “DERİ EŞDEĞERLERİ, KÜÇÜK” , OR4800 “DERİ EŞDEĞERLERİ, ORTA” OR4810 “DERİ EŞDEĞERLERİ, BÜYÜK” SUT kodlarına yapılmış eşleştirmeler Kurumumuzca oluşturulan komisyonlarca değerlendirilmiş olup eşleştirildikleri SUT kodlarına uygun olmayanlar tespit edilmiştir. Eşleştirildikleri SUT kodlarına uygun olmadıkları tespit edilen söz konusu barkodlar duyuru eki “EK_ SUT Kodu-Barkod Eşleştirmeleri Komisyon Sonuçları’nda listelenmiştir. Yapılan bu çalışmalar doğrultusunda SUT kodu-barkod eşleştirmesinin uygun olmadığı tespit edilen ekli listede yer alan eşleştirmeler MEDULA’da 08.03.2017 tarihi itibariyle kapatılmıştır.

Söz konusu listelerde uygun bulunmayan eşleştirmelere itirazları olan firmaların 24/03/2017 tarihine kadar Kurumumuza bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Yapılan itiraz başvurularında itiraz edilen ürünün eşleştirildiği SUT kodunda tarif edilen tıbbi malzeme alan tanımının hangi özelliklerine uyduğunun kanıtlayıcı belgelerle açıklanmasının, komisyonlarda değerlendirme noktasında kolaylık sağlayacağı düşünüldüğünden başvurularda itiraz edilen barkodlara ait ayrıntılı katalogların, bilgi ve belgelerin itiraz dilekçelerine eklenmesi hususunun da göz önünde bulundurulması önem arz etmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK: EK_ SUT Kodu-Barkod Eşleştirmeleri Komisyon Sonuçları

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5477 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim