• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Medikal firmalar ile SHS’lerin SGK’ya verebilecekleri dilekçe örneği

Av.Bülent Özer

Bilindiği üzere SGK Başkanlığı tarafından 01.10.2015 tarihinde yayınlanan “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Eşleştirilen Ürünlerin Medulaya Tanımlanması İle İlgili  Önemli Duyuru-13“   ve akabinde yine SGK Başkanlığı tarafından 09.10.2015 tarihinde de aşağıdaki duyuru yayımlanmıştır.

 T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

09/10/2015

SAĞLIK HİZMET SUNUCULARI VE TIBBİ MALZEME FİRMALARINA ÖNEMLİ DUYURU

Kurumumuzca 30.01.2015 tarihinde “TIBBİ MALZEME LİSTELERİ TIBBİ MALZEME ALAN TANIMLARINA ÜRÜNLERİN EŞLEŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU-8” kapsamında firmalardan tıbbi malzeme SUT kodlarına ürünlerini eşleştirmeleri istenilmiştir. Yapılan barkod eşleştirmelerinden bazı SUT kodu barkod eşleştirmeleri alanında uzman bilimsel komisyonlar tarafından incelenmiştir.

Çalışmalar sonucunda eşleştirildikleri SUT koduna uygun olanlar “TIBBİ MALZEME LİSTELERİ TIBBİ MALZEME ALAN TANIMLARINA EŞLEŞTİRİLEN ÜRÜNLERİN MEDULAYA TANIMLANMASI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU-13” ile duyurulmuştur. Aynı çalışmada eşleştirildikleri SUT koduna uygun olmadığı belirlenen ürünlerden Kurumumuza fatura edilenler belirlenmiş ve yüksek miktarda yersiz ödeme yapılmış olduğu görülmüştür.

Bu yersiz ödemelerin, yersiz ödeme yapıldığı tespit edilen çok sayıda firma ve sağlık hizmeti sunucusundan tahsili için çalışmalar başlatılmıştır.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

 

Bu durum üzerine Tıbbi Malzeme Temin Eden  Medikal Firmaların çoğu çok zor duruma düşürülmüş ve telafisi mümkün olmayan maddi zararın yanı sıra ticari itibarlarının sekteye uğraması sonucu doğmuştur.

Aşağıda sayın medikal firmaların hukuki sürece başlamadan önce SGK Başkanlığı’na yapabilecekleri başvuru dilekçesi örneği bulunmaktadır. Bu durumdan zarar gören firmaların fazlalığını duyurabilmek için ve  eğer halen SGK’ya başvurmamış firma var ise örnek dilekçedeki noktalı yerleri kendilerine uygun olarak doldurarak  SGK Başkanlığı’na iletmelerinde fayda bulunmaktadır , saygılarımla duyurulur.

Av.Bülent ÖZER
Özer Hukuk & Danışmanlık Ofisi
Adres : Toros Sokak No : 7 / 5 Sıhhiye / Ankara
Tel : 0312 229 20 76
 Faks : 0312 229 20 96
GSM : 
0535 260 61 97

[email protected] 

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TIBBİ MALZEME DAİRE BAŞKANLIĞI’NA

ANKARA
….10.2015

TALEPTE BULUNAN             :

 ………………………………………………………………………VE MEDİKAL LTD. ŞTİ –
ADINA  :  …………..

ADRES                        : ………………………………………………………………..

KONU                         : ……………………… barkod ve SUT Kod…… nolu …………………………………………………ürünlerinin medula sisteminde yer almasının ve /eğer bu ürünler medula sisteminde yer almayacak ise bunun sebebinin tarafımıza yazılı olarak bildirilmesinin  arz ve talep edilmesi hakkındadır.

AÇIKLAMALAR         :

………………………….VE MEDİKAL LTD. ŞTİ. olarak ithalatını yaptığımız ……………………. barkod nolu ……………………………………………………………………..malzemesi bir çok hastanelerde ihale ve doğrudan temin alım yöntemi ile kullandırılmaktadır.

19.06.2015 tarihinde yayınlanan “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Ürünlerin Eşleştirilmesi İle İlgili Önemli Duyuru-12 “ duyurunuzda ürünümüzle ilgili KATOLOG YOK ibaresi yer almaktadır.

Kurumunuza ….../…../2015 tarih ve …….. sayılı itirazda bulunulmuştur.

Ancak 01.10.2015 tarihinde yayınlanan “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Eşleştirilen Ürünlerin Medulaya Tanımlanması İle İlgili  Önemli Duyuru-13“  listesinde ürün yayınlanmamıştır. Ürünün satışını yapmaya başladığımız tarihten itibaren birçok bayimiz ve hastane arasında ihale sözleşmesi imzalanmıştır.

Yapılan bu işlem ticari itibarımızı kötü etkilemekte ve telafisi imkansız maddi ve manevi  zarar görmemize sebep vermektedir. Bayilerimiz malzeme temin edemediği için yasaklılık süreci ile karşı karşıya kalmıştır. ……………. marka ……………….. model cihaz ve ……………………. kiti ile aynı ve benzer özelliğe sahip sistemlerin tüm dünya çapında kullanılırken , sayın başkanlığınız tarafından  hangi sebep doğrultusunda Medulaya aktarılmama kararı alındığını bilmemekteytiz ?

Bu konuya ilişin tüm yasal haklarımız saklı kalmak koşuluyla, ………………….. barkodlu ……………… SUT kodlu ürünlerin, ilk listede Katalog yok olmasına rağmen Medulaya aktarılan listede yer almamasına itiraz ediyor ve  …………………….. barkodlu ……………….. SUT kodlu ürünlerin Medula siteminde yer almasını saygılarımızla arz ediyoruz.

Ayrıca medulaya aktarım listesinde yayınlanmama gerekçesini 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu ve buna bağlı mevzuat  uyarınca tarafımıza ivedi olarak yazılı olarak bilgi verilmesini bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz……….10.2015

………………………………………… HİZMETLERİ TIBBİ  MALZEME VE MEDİKAL LTD. ŞTİ
–ADINA ……………….

Bu yazı toplam 15886 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim