• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

Tıbbi Malzemeler Geri Ödeme Başvuru Kılavuzu Çalıştayı

Tıbbi Malzemeler Geri Ödeme Başvuru Kılavuzu Çalıştayı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ev sahipliğinde Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi MalzemeDaire Başkanlığı, Tıbbi Malzemeler Geri Ödeme Başvuru Kılavuzu Çalıştayı düzenledi.

SGK BAŞKAN YARDIMCISI YADİGAR GÖKALP:
- BİREYLERİN SOSYAL GÜVENLİKLERİNİN TEMİNAT ALTINA ALINMASI, SOSYAL DEVLET OLMA
İLKESİNİN GEREĞİDİR.
- SUİSTİMALLERİN ÖNÜNE GEÇME NOKTASINDA KARARLIYIZ.
GENEL SAĞLIK SİGORTASI GENEL MÜDÜRÜ NAMIK KAYA:
- TÜM TARAFLARIN GÖRÜŞLERİNİ ALARAK BİRLİKTE KARAR VERMEK DAHA DOĞRU OLACAKTIR.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ev sahipliğinde Sosyal Güvenlik Kurumu Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı, Tıbbi Malzemeler Geri Ödeme Başvuru Kılavuzu Çalıştayı düzenledi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp, bireylerin sosyal güvenliklerinin teminat altına alınmasının sosyal devlet olma ilkesinin gereği olduğunu ifade ederek, sağlık ve sosyal sigortacılık alanında sunulan hizmetlerin iyileştirilmesinin ve toplumun geneline yayılmasının eğitim gibi beşeri sermayeye yapılan bir yatırım olduğunu vurguladı.

Tıbbi malzeme harcamalarının 2010 yılında 1 milyar 133 milyon lira olarak gerçekleştiğini söyleyen Gökalp, Sosyal Güvenlik Kurumu olarak Göz, Kardiyoloji, Kardiyovasküler Cerrahi gibi 6 branşta pozitif listelerin oluşturulmasının tamamlandığını belirtti. Protez, ortez üretici ve uygulayıcılarıyla işitme merkezleri sözleşme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Gökalp, “Optisyenlik müesseseleri ile yapılan sözleşmelerin yenilenmesi çalışmaları tamamlandı, imzalandı ve yürürlüğe girdi. Şahıs ödemelerinde faturaların teslimi, değerlendirilmesi, ödenmesi aşamalarını ilgilendiren ikinci mevzuat çalışmaları da devam ediyor.’ dedi.

Gökalp: Sektörle İşbirliğine Hazırız
Geçmişte hasta güvenliğini tehlikeye atacak tıbbi malzemelerin kullanıldığı ve bunun sonucunda hasta mağduriyetlerinin yaşandığı vakalara rastlandığını söyleyen Gökalp, bu tip suistimallerin önüne geçme noktasında kararlı olduklarını ve bu konuda sektörle işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Kaya: Sonuç Alınana Kadar Toplantılara Devam Edeceğiz
Çalıştayda konuşan Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya ise, çalıştaya katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, amaçlarının karar vermekte zorlanılan bazı hususları netleştirmek olduğunu söyledi. Tüm tarafların görüşlerini alarak birlikte karar almanın daha doğru olacağı görüşünde olduğuna vurgu yapan Kaya, sonuç alınana kadar toplantıların devam edeceğini ifade etti.

Toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Yadigar Gökalp, Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Namık Kaya’nın yanı sıra, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Medikal Meclis Başkanı Özgür İncekara ile TÜMDES, TÜDER, SEİS, ARTED, ORDER, Türkiye Kardiyoloji Derneği, Türkiye Ortopedi ve Travmatoloji Derneği, Türkiye Nöroloji Derneği, Türkiye Kardiyovasküler Cerrahi Derneği, Türkiye Gastroenteroloji Derneği, Türkiye Hematoloji Derneği, Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği, Türk Standartları Enstitüsü ve MEYER’den yetkililer katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4610 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim