• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Tıbbın hatası varsa hakkımızı arayacağız

Tıbbın hatası varsa hakkımızı arayacağız
İki kol ve bacak nakli yapılan ancak nakilden sonra hayata veda eden Şevket Çavdar'ın ağabeyisi Mutlu Çavdar, "Ameliyatta bir kasıt bulunması halinde hakkımızı aracağız " dedi.

 Hacettepe Üniversitesinde geçirdiği nakilden sonra hayatını kaybeden Şevket Çavdar'ın abisi Mutlu Çavdar, "Ameliyatta bir kasıt bulunması halinde hakkımızı aracağız " dedi. Çavdar, bu konuda Sağlık Bakanlığı'na güvendiklerini belirtti. Abi Çavdar, kardeşinin ameliyat masasından hiç kalkmadığını belirterek, " Önce bir bacağını sonra iki kol ve diğer bacağını aldılar. Kardeşim masada hayatını kaybetti. Doktorlar yarım iki bacağını açmışlar damar aramışlar. Kalp yetmezliği ve iç kanamadan hayatını kaybetti" dedi. Abi, Şevket'in son sözü "Önce Allah'a sonra doktorlara güveniyorum" olduğunu belirterek, "Bu söz aklımızdan hiç çıkmıyor" diye konuştu. Abi Çavdar, kardeşinin ameliyata girmeden önce 13 sayfalık hasta onan formunu imzaladığını belirterek, "Hastane araştırma yapmalıydı. Çünkü benim babam kalp krizinden öldü. Annem by pass oldu. Şevket sigara içiyordu bunları hastane neden araştırmadan nakil yaptı" dedi.

SAZAN'A TAKILACAKMIŞ

Abi Çavdar, "Şevket'in ameliyatına giren Serdar Nasır hoca, Şevket'e dirsek altından veya diz altından nakil bekleyen kişilere öncelik verileceğini, eğer şartların el vermesi durumunda bir kol veya bacağın Şevket'e takılacağını söylüyordu. Kardeşimize takılan organlar aslında Van'da Muhsin Sazan isminde iki kolu olmayan birine takılacaktı. Olumsuz hava şartları nedeniyle Sazan gelemeyince, Ankara'ya yakın olduğumuz için bizi çağırdılar. Şevket, hastaneye gelince dört organ takılacağını öğrendi. Kardeşimiz bunu duyunca sevinçten havalara uçtu ama hastane, dört organın aynı anda takılmasının risklerinin büyük olduğu bize anlatmadı"

 

KOMİSYON AİLEYİ DİNLEYECEK

Hacettepe ve Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan kol ve bacak nakilleri sonrasında erken toplanma kararı alan Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Kurulu, sadece yapılan nakilleri değil, yüz, kol ve bacak naklinin önünü açan Kompozit Doku Nakli Yönergesini de mercek altına alacak. Önümüzdeki hafta sonu toplanacak olan Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Kurulu, Şevket Çavdar'ın ailesini de dinleyeceği öğrenildi. Ailenin iddialarını dinleyecek olan Kurul, aile bireylerin öne sürdüğü iddiaları değerlendirmeye alacak.

FAZLI ŞAHAN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1908 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim