• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

TİG Birimi Kurulması hakkında duyuru

TİG Birimi Kurulması hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından TİG Birimi Kurulması hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
İzleme, Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı

 

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİKLERİNİN DİKKATİNE

Tüm dünyada özellikle gelişmiş ülkelerde, geri ödeme, sağlık istatistikleri ve analiz çalışmaları, insan kaynaklarının planlaması, sağlık politikalarının geliştirilmesi, araştırma ve planlamalar gibi sağlığın pek çok alanında TİG çalışmaları önemli yer almaktadır.

Bu kapsamda Kurumumuzca 2015 yılından itibaren hastane izleme ve değerlendirme çalışmaları, klinik maliyet çalışmaları ve sağlık finansmanı noktasında bütçe planlama ve geri ödeme alanları başta olmak üzere, TİG verileri aktif olarak kullanılmaya başlanmıştır.

TİG çalışmaları bünyesinde yapılan değerlendirme ve analiz sonuçlarına göre sağlık tesisleri tarafından gerçekleştirilmesi gereken bazı görevlerde aksamalar, eksik ve yanlış anlaşılmalar olduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen bu eksikliklerin giderilmesi amacıyla; genel sekreterliklerde TİG biriminin kurulması için 07.04.2015 tarih 441411763/401.07/117 sayılı yazımızda da belirtildiği gibi TİG Birimlerin kurularak kurumumuza en geç 20.04.2015 tarihine kadar bildirilmesi gerekliliği belirtilmiş idi. Ancak sisteme giriş yapması gereken 89 Genel Sekreterlik içerisinden sadece 39 Genel Sekreterliğin kayıt yaptırdığı tespit edilmiştir. Bildirimde bulunmayan 50 Genel Sekreterliğinde en geç 15 Mayıs 2015 tarihine kadar www.uygulama.tkhk.gov.tr linkinde yer alan formata uygun olarak Tıbbi Hizmetler Başkanlarına tanımlanmış olan kullanıcı adı ve şifreler üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekmektedir.

Genel Sekreterliklerin bundan sonraki dönemde verilen şifreler üzerinden birliklerine bağlı bulunan sağlık tesislerinin yatan hasta sayısı, günübirlik hasta sayısı, toplam poliklinik sayıları, hastane bağıl değerleri, vaka karma indeksleri ve klinik kodlamacı bilgileri gibi verilere bu sistem üzerinden erişebileceklerdir. Bu sebeple bundan sonraki dönemlere ilişkin sağlık tesisleri bazında ki TİG verilerine ulaşılabilmesi ve hak kayıplarına uğranılmaması için ilgili Genel Sekreterliklerin sisteme belirtilen zaman dilimi içinde mutlaka kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Bu çerçevede Kurumumuza bağlı Genel Sekreterliklerde ve sağlık tesislerinde ivedi olarak TİG Birimlerinin kurulması, bu birim çalışanlarına ilişkin tüm iletişim bilgilerinin 15 Mayıs 2015 tarihine kadar eksiksiz olarak sisteme girilmesi gerekmektedir.

Önemle duyurulur.

Ek-1: Siteme Giriş Yapmayan Genel Sekreterlikler

Ek-2: Siteme Giriş Yapan Genel Sekreterlikler

Duyurunun eki için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3613 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim