• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 22 °C

TİG çalışmaları ve verilerin gönderimi hakkında önemli duyuru

TİG çalışmaları ve verilerin gönderimi hakkında önemli duyuru
Sağlık Bakanlığı Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) Daire Başkanlığı tarafından TİG çalışmaları ve verilerin gönderimi hakkında önemli duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) Daire Başkanlığı tarafından TİG çalışmaları ve verilerin gönderimi hakkında önemli duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

 

Sayı: B.10.0.SHG.0.27.00.00/799/28395

Konu: TİG çalışmaları ve verilerin gönderimi hk.

30/10/2012

 

VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

 

 

Bakanlığımızca sağlık kurumlarında sunulan hizmetlerin özelliğine ve ağırlığına göre gruplandırılması suretiyle hakkaniyete uygun ve sürdürülebilir ödeme yapılması amacıyla sağlık hizmeti bedelleri Bakanlığımız hastanelerine bütçelerinin Teşhis İlişkili Gruplara (TİG) göre ödenmesine yönelik çalışmalar büyük bir titizlikle devam etmektedir.

 

Bakanlığımıza bağlı hastanelerin TİG sistemine göndermiş oldukları veriler incelendiğinde ilgili aylarda yatan, ayaktan ve günübirlik tedavi gören hasta verilerinin eksik ve uygun olmayan şekilde kaydedildiği tespit edilmiştir. TİG sisteminin etkin ve doğru işlemesi açısından klinik kodlama verilerinin eksiksiz olması ve tüm hastalara ilişkin verilerin sisteme gönderilmesi önem arz etmektedir.

 

Ayrıca, hastanelerin Medula dönem sonlandırma verilerini de TİG sistemine http://195.175.75.14/mvs/service.asmx link üzerinden, her ay düzenli olarak göndermeleri gerekmektedir. Tüm hastalara ilişkin verilerin sisteme zamanında ve doğru olarak gönderilmesi için hastanelerde mevcut klinik kodlamacıların klinik kodlama birimlerinde görevlendirilmesi, bu birimlerin her türlü teknik ve idari ihtiyaçlarının hızlıca giderilmesi ve klinik kodlamacı ihtiyacı olan kurumların ivedi bir şekilde [email protected] adresine ihtiyaçlarını bildirmeleri gerekmektedir.

 

2013 yılı ocak ayından itibaren hastanelerin sağlık hizmet bedelleri TİG Sistemine gönderilen veriler esas alınarak yapılacak olması sebebiyle, hastanelerin sundukları sağlık hizmetinin karşılığı olan bedeli alabilmeleri başka bir deyişle alacaklarının düşük miktarda tahsili durumu ile karşılaşmamaları bakımından kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınması ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda;

 

Gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.

 

 

 

Uzm. Dr. İsmail DEMİRTAŞ

Bakan a.

Müsteşar Yardımcısı

 

 

DAĞITIM:

Gereği:                                             Bilgi:

81 İl Valiliğimi Sağlık Müdürlüğü)    Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 13905 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim