• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

TİG günübirlik hasta kayıtları hakkında duyuru

TİG günübirlik hasta kayıtları hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından TİG günübirlik hasta kayıtları hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
İzleme Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı : 44141763/774.09/105             26.03.2015
Konu : Günübirlik Hasta Kayıtları

…………........... KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ
GENEL SEKRETERLİĞİNE

Bilindiği üzere 2015 yılı Ocak ayı itibariyle TİG verileri kullanılarak Kurumumuza bağlı hastanelere Döner Sermaye ve Genel Bütçe Ödeneklerinin dağılımından pay verilmeye başlanmıştır. Hastanelere yapılacak olan TİG’e dayalı ödeme sistemindeki kriterlerden birisi de TİG ve TSİM yatan hasta verilerinin kıyaslanmasıdır. Sağlık tesislerinin klinik verileri incelendiği zaman pek çok tesisin yatan hasta sayılarının TSİM ve TİG verileri arasında uyumsuzluk olduğu ve bu nedenle hak kayıplarına neden olabildiği tespit edilmiştir.

TİG’de günübirlik tedavi; aynı gün içerisinde tedavisi gerçekleştirilen ve TİG sistemine yatan hastalarda olduğu gibi kayıt edilen hastaların tedavisidir. Bu vakalarda aynen yatan hastalarda olduğu gibi verileri ICD-10 AM standartlarına göre kodlanacaktır. Günübirlik olarak hastanelerin polikliniklerinde, poliklinik alanlarının bulunduğu yerlerde (alçı odası, basit müdahale odası, müşahade odası, yanık odası görüntüleme ve USG odaları vb) yapılan muayene, teşhis ve tedavi işlemleri TİG veri giriş programı vasıtasıyla TİG sistemine kaydedilmeyecektir. Bu işlemler uygun alanlar içerisinde BBaG ve İBaG verisi olarak sisteme gönderilecektir.

Ancak günübirlik de olsa ameliyathane, doğumhane veya servislerdeki özel müdahale odalarında özellikle anestezi ile yapılan işlemler için hasta dosyası çıkartılarak TİG sistemine kayıt yapılacaktır. TİG sistemine kayıt yapılırken hastaların günübirlik hasta olduğunu göstermek için; Günübirlik hastaların kodlanmasında klinik veri giriş programında yer alan hasta yatış bilgileri bölümündeki hasta tipi mutlaka günübirlik olması gerekmektedir.

Bu detaya dikkat edilmeyerek TİG veri giriş programında bu hastalara ilişkin kayıtlar yapılırken, hasta tipi bölümünde yatan hasta olarak kayıtların gerçekleştirilmesi de TSİM ve TİG sistemleri arasındaki yatan hasta sayılarının farklı çıkmasına neden olmakta ve veri uyumsuzluğu nedeniyle hak kayıplarına neden olmaktadır. Ayrıca normal yatış verilmiş ancak herhangi bir sebeple 24 saat içinde taburcu ya da başka bir sağlık tesisine sevk olmuş olan diğer sıfır gün yatışlı hastalar ise sisteme yatan hasta olarak kayıt edilmeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda günübirlik yatışlar ve diğer yatan hasta verilerinin sisteme girişi ile ilgili belirtilen hususlara azami özen gösterilmesi gerekmektedir. Yanlış veri girişlerinden dolayı oluşabilecek hak kayıpları sağlık tesis yöneticilerinin sorumluluğunda olacağı için, konuya gereken ilgi ve hassasiyetin gösterilerek doğru veri girişlerinin sağlanması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Uzm. Dr. Merve AKIN
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

DAĞITIM:
Gereği:
89 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

 

Bu haber toplam 14922 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim