• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Tıp Fakültesi'nde ders verecek öğretim üyesi yok

Tıp Fakültesi'nde ders verecek öğretim üyesi yok
Balıkesir Tabip Odası'nın hazırladığı hazırladığı Tıp Eğitimi Raporu'nda "fakültenin fiilen kaosa sürüklendiği, öğrencilerin terk edilmişlik duygusu içinde olduğu" ifade edildi.

İKLİM ÖNGEL

BAÜ Tıp Fakültesi'nde tıp eğitiminin, fen edebiyat ve idari bilimler fakültelerindeki dersliklerde verildiğine dikkat çekilen raporda, anabilim dallarından 13'ünde sıfır, 9'unda ise birer öğretim üyesi olduğu belirtildi. Fakültedeki 5 öğretim görevlisinin tıpta doktora, uzmanlık veya doçentliğinin bulunmadığının vurgulandığı raporda, yaşanan hukuksuzluklar nedeniyle, "fakültenin fiilen kaosa sürüklendiği, öğrencilerin terk edilmişlik duygusu içinde olduğu" ifade edildi.

Edebiyat fakültesinde tıp eğitimi: Fakülte, Çağış yerleşkesindeki 50 yataklı geçici hastanede sağlık hizmeti ve eğitim binaları ile, fen-edebiyat fakültesi ve iktisadi ve idari bilimler fakültesi dersliklerinde tıp eğitimi vermektedir. Morfoloji binası proje aşamasında. En az 3 yıl sürmesi beklenmektedir. 200 yataklı yeni hastanenin 2014 yılı içinde tamamlanacağı ifade edilmektedir.

Tıpta uzmanlığı olmayan öğretim görevlisi var: Biri ücretsiz izinli 17 profesör, 12 doçent ve 29 yardımcı doçent olmak üzere toplam 58 öğretim üyesi var. 13 anabilim dalında bir tane bile öğretim üyesi yok. 9 anabilim dalında ise sadece bir öğretim üyesi bulunuyor. Ayrıca tıpta doktora, uzmanlık veya doçentliği olmayan öğretim üyeleri de var.

Akademik işleyiş felçli: Kanuna ve yönetmeliklere göre yapılması gereken fakülte akademik genel kurulu ve eğitim kurulları yapılmıyor. Eğitimin koordinasyonu, toplanmayan kurullar, hukuki dayanağı olmayar "başkoordinatör" ataması ve uygulamaları ile fiilen kaosa sürüklenmektedir.

Tek tip kadrolaşma son bulmalı: Raporda, üniversiteyi yönetenlerin eleştiri ve öneri getiren akademisyen ve kurumlara karşı "hasmane tutum" alması yerine, akademik ortamın geliştirilmesine katkı sağlaması gerektiği belirtilerek "Tek tip kadrolaşma ufuksuzluğu yerine, nitelikli öğretim üyelerine acilen kadro açılmalıdır" denildi.

Öğrenciler terk edilmiş

Öğrencilerin eksik bir tıp eğitimi aldıklarına dikkat çekilen raporda, "Tıp öğrencilerinin eğitimi için gerekli asgari öğretim üyesi, diğer personel, derslik, laboratuvar, kütüphane gibi gereksinimler karşılanmalıdır. Öğrenciler tümüyle terk edilmişlik duygusu içindedir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3849 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim