• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Tıp fakültesiyle sağlığa yönelecek

Tıp fakültesiyle sağlığa yönelecek
Haliç Üniversitesi tıp fakültesiyle sağlık programlarını çoğaltacak. Rektör Sait Sevgener, "Moleküler Biyoloji başta olmak üzere sağlık programlarına yüksek bir ilgi var" dedi

Haliç Üniversitesi ilk kurulan 10 vakıf üniversitesi arasında yer alıyor. Tam anlamıyla bir "Şehir Üniversitesi". Dört kampusu de şehrin ortasında yer alıyor. Yurt dışı eğitim ve değişim programlarına son yıllarda büyük önem veren Haliç Üniversitesi, öğrencilerine cazip fırsatlar sunuyor. "Öğrenci değişim anlaşmaları" çerçevesinde öğrenciler, ekstra bir harç ödemeden lisans eğitimlerinin bir ya da iki dönemini yurtdışında okuma fırsatı yakalıyor. Ortalama 5-10 bin dolarlık bir gider üniversiteler tarafından karşılanıyor. Öğrenciler MUCIA Konsorsiyumu ile yapılan anlaşma çerçevesinde ABD'nin sayılı üniversiteleriyle öğrenci değişimi gerçekleşiyor.

Her Öğretmene 8 ÖĞRENCİ
Haliç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Sevgener, "Şehir üniversitesi olmak bizim stratejimiz" diyor. Öğrencilerin eğitimlerini yaptıkları kentle yaşayarak yapmalarının eğitim açısından önemli olduğunu dile getiriyor. Sevgener, Moleküler Biyoloji bölümü başta olmak üzere sağlık programlarıyla ilginin büyük olduğunu, tıp fakültesinin hizmete girmesiyle bu ilginin daha fazla artacağını söylüyor. Üniversitede bu yıl 10. dönem mezunlarını verdi. Halen 5 binin üzerinde mezunu var. Son verilere göre her öğretim üyesine 8 öğrenci düşüyor. Öğrencilerin yüzde 36'sı üniversitenin burslardan kademeli olarak yararlanıyor. Üniversitede özellikle spor ve sanata büyük önem veriliyor. Üniversite bünyesinde bulunan spor akademisi ve konservatuvarın başarıları her geçen gün büyüyor. Üniversite'nin başta futbol takımı olmak üzere spor alanında önemli başarıları var. Üniv e r s i t e - nin futbol takımı, 2010 Üniversitelerarası Türkiye ve Avrupa şampiyonu oldu.

PROF. DR. GÜNDÜZ GEDİKOĞLU HALİÇ ÜNİVERSİTESİ MÜTEVELLİ HEYETİ BAŞKANI:
Öğrencilerimizi uzman profesyonel olarak yetiştirmek istiyoruz
"Üniversitemiz , 2010-2011 akademik yılı sonunda onuncu mezunlarını verdi. Üniversitemizin kuruluş aşamasından beri temel amacımız, öğrencilerimize çağdaş ve kaliteli eğitim ;öğretim hizmeti sunmanın yanı sıra onları dürüst, Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı, vizyon sahibi, ülkesine, milletine ve insanlığa faydalı aydın gençler olarak yetiştirmek ve uluslararası platformda ön plana çıkabilecek uzman profesyoneller olmalarını sağlamak. Ayrıca, bilim, kültür, sanat ve spor alanlarındaki atılımlarımız hedeflerimize ulaşmak için verdiğimiz titiz çabanın en güzel kanıtıdır ve tüm Haliç Üniversitesi camiasının en büyük gurur kaynağı."

YAŞAR ÖZAY

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1965 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim