• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Tıp merkezinde suistimal iddiası

Tıp merkezinde suistimal iddiası
SGK'nın bir tıp merkezinin sahibi ve yöneticileri ile bazı doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

SGK'nın bir tıp merkezinin sahibi ve yöneticileri ile bazı doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürlüğü'nün kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle bir tıp merkezinin sahibi ve yöneticileri ile bazı doktorlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

AA muhabirinin, SGK İl Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, il müdürlüğüne bağlı Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de faaliyet gösteren, SGK ile anlaşması bulunan yaklaşık 150 anlaşmalı sağlık kuruluşunun kuruma gönderdiği faturalar incelenirken, örnekleme yöntemiyle de hastalar birebir telefonla aranıyor.

Bilgisayarın otomatik olarak verdiği örneklemelerin yanı sıra manuel ortamda da yapılan örneklemede adına fatura kesilmiş sigortalı hastalar telefonla aranarak, aldıkları hizmetle ilgili memnuniyetleri soruluyor.

Bu görüşmelerde, bazı hastaların vatandaşlık numaraları kullanılarak tıp merkezinde muayene olmuş ya da görüntüleme hizmeti gibi tetkik ve tedavi hizmetleri almış gibi gösterilerek, adlarına fatura düzenlendiği tespit edildi.

Adana il merkezinde faaliyet gösteren bir tıp merkezinin bu konuda ön plana çıktığı ve bu merkezde aralarında sigortalı, doktor, görüntüleme merkezi ve merkez yöneticilerinin de bulunduğu kişilerin kurumu ciddi miktarlarda parasal zarara uğrattıkları belirlendi.

SGK, kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle tıp merkezi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Tıp Merkezinin sahibi, yöneticileri ve usulsüzlük olduğu tespit edilen faturaların altında imzası bulunan doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunan SGK, kurum alacağı ve uygulanan cezalarla yaklaşık 2 milyon TL'yi bulan alacağı için tıp merkezinin banka hesaplarına el konulması amacıyla dava açtı.

SGK yetkilileri, incelemelerin devam ettiğini, sözleşmelerinin sürdüğünü, ancak tıp merkezinin İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak, ruhsatlarının askıya alınması talebinde bulunduklarını ifade ederek, şu bilgileri verdiler:

''Söz konusu tıp merkezi sigortalı hastalara bakmamak için bu yola başvurmuştur. Hasta bakmaya devam etseler, kuruma borçlarından dolayı, gönderecekleri faturaların tahsilatını yapamayacaklarını bildikleri için bu yola başvurduklarını düşünüyoruz.''

Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik de söz konusu tıp merkezinin ruhsatının askıya alınmasıyla ilgili başvuruda bulunduğunu söyledi.

A.A

Bu haber toplam 1733 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim