• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Tıp Öğrencilerine Maaş

Tıp Öğrencilerine Maaş
Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenciler için ilginç bir uygulama başlattı. Fakülte, öğrencilerine 250 lira ile bin lira arasında burs veriyor. İlk defa geçen yıl tıp öğrencisi alan Fatih Üniversitesi'ni tercih edenler daha doktor olmadan maaş alıyor.

Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenciler için ilginç bir uygulama başlattı. Fakülte, öğrencilerine 250 lira ile bin lira arasında burs veriyor. İlk defa geçen yıl tıp öğrencisi alan Fatih Üniversitesi'ni tercih edenler daha doktor olmadan maaş alıyor. Üniversite bu yıl 20'si yabancı olmak üzere toplan 100 tıp öğrencisi alacak.

Üniversite tercihleri 3 Ağustos'ta sona ererken, Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Yiğitoğlu, öğrencilere müjdeli haberler verdi.

Geçen yıl 30 öğrenci aldıklarını kaydeden Yiğitoğlu, bu sene 20 yabancı olmak üzere toplamda 100 öğrenci kabul edeceklerini belirtti. Eğitim ücretinin 17 bin 600 lira olduğunu söyleyen Dekan, 10 öğrencinin tam burslu 10'nun ise yarım burslu okuyacağını dile getirdi.

Yiğitoğlu, vakıf üniversitesi olarak burslu sayısını maksimum düzeyde tutmaya çalıştıklarını aktardı. Bu çerçevede mütevelli heyetinin yeni bir karar aldığını söyleyen Yiğitoğlu, ÖSS' Sayısal 2'de ilk binden Fatih Tıp'ı tercih edenlerden eğitim ücreti alınmayacağını ifade etti.

Dekanın verdiği bilgiye göre, ayrıca, ilk 100'de kazanıp gelenlerden eğitim ve yurt ücreti alınmayacak.

Bu öğrencilere her ay bin lira maaş gibi burs verilecek. 100 ile 500 arasında kazananlara aylık 750 lira maaş verilirken; 500 ile 1000 arasında kazananlara 500 lira ödenecek. Bin ila 3 bin arasında kazananlar eğitim ücretlerini kendileri verirken, bu öğrencilere de her ay 250 lira maaş verilecek. Söz konusu paralar 8 ay boyunca doktor adaylarına ödenecek.

"Başarı her zaman ödüllendirilmeli." diyen Yiğitoğlu, bu uygulamayla Fatih Tıp'ın cazibesinin arttığını belirterek, üniversite sınavında en üst düzeyde başarılı olanların kendilerini tercih edeceğini kaydetti.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ABD'YE GÖNDERİLECEK

94 öğretim üyesinin olduğu üniversitede 1 öğretim üyesine yaklaşık 1.4 öğrenci düşeceğini kaydeden Yiğitoğlu, diğer tıp fakültelerindeki oranın 1 öğretim üyesine 4,5 tıp öğrencisi şeklinde olduğunu söyledi. Yiğitoğlu, "Diğer üniversitelerde ameliyathaneye 4-5 yıl sonra girebilir. Bizde öğrenciler istedikleri taktirde birinci yıldan itibaren gözlemci olarak ameliyathanelere girebilir. Hasta polikliniklerini gezebilir." diye konuştu.

Tıpta Uzmanlık Sınavı için her yılın sonunda öğrencilere 15 günlük kamplarla tekrarlar yaptıracaklarını ifade eden Yiğitoğlu, ayrıca başarılı tıp öğrencilerini yurt dışına gönderecekleri bilgisini verdi.

Bu yaz dekan yardımcılarıyla birlikte ABD'nin ünlü Cleveland Klinikte incelemelerde bulunduklarını söyleyen Yiğitoğlu, Colorado Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi dekanıyla görüşmeler yaptıklarını belirtti. Yiğitoğlu, öğrenci değişim programı yapmayı hedeflediklerini kaydederek "Başarılı olan ilk 5'tekilerin ücretlerini karşılamak suretiyle anlaşma çerçevesinde değişimler yapacağız. 5 öğrenci ABD'ye 5 öğrencide bizim fakülteye gelecek." dedi.

YURTLARDAN ÜNİVERSİTEYE SERVİS

Öğrencilerin barınma sorununu çözmek için Emek, Bahçelievler semtlerinden değişik yurtlarla anlaşmalar yaptıklarını söyleyen Yiğitoğlu, yurtta kalan öğrencilere ayrıca servis imkanı sunduklarını belirtti.

Bu servislerin öğrencileri sabah yurtlarından alacağını dersler bittikten sonra ise götürüp yurda bırakacağını aktaran Dekan Yiğitoğlu, seneye Ankara'da da Fatih Tıp'a ait yurt binası inşa edileceğini vurguladı.

Yiğitoğlu, tıp tercih edeceklere de şu önerilerde bulundu: "Önce aynaya bakacaklar. Ben insanları seviyor muyum, sabırlı mıyım, fedakârlıkta bulunabilir miyim? Bu sorulara 'evet' diyebiliyorlarsa tıbbı hiç çekinmeden tercih etsinler. Mutlu olurlar. İnsanlara hizmet etmek çok zevklidir."

Bu haber toplam 2550 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim