• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Tire'de modern devlet hastanesinin temeli atıldı

Tire'de modern devlet hastanesinin temeli atıldı
İzmir'in Tire ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılacak 200 yataklı devlet hastanesi temel atma töreni ile Tire Süt Kooperatifi'ne ait idari bina, pastörize süt tesisi, satış mağazası, akaryakıt istasyonu ile AK Parti Tire İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin

İzmir'in Tire ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılacak 200 yataklı devlet hastanesi temel atma töreni ile Tire Süt Kooperatifi'ne ait idari bina, pastörize süt tesisi, satış mağazası, akaryakıt istasyonu ile AK Parti Tire İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Törenlere Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün yanı sıra İzmir Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, TOKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tire Kaymakamı Cezmi Türk Göçer, Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ile çevre ilçe belediye başkanları katıldı.

Tire Belediyesi'nin Sağlık Bakanlığı'na bedelsiz olarak devrettiği ve Maltepe Mevkii'nde yapılacak 200 yataklı yeni Tire Devlet Hastanesi'nin temel atma töreninde konuşan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, 1956 yılında yapılan mevcut Devlet Hastanesi'nin ihtiyaçları karşılamaktan çok uzak kaldığını bildirdi. Prensibinin temel atmalarda değil, açılışlarda bulunmak olduğunu söyleyen Bakan Gönül, "Sağlık Bakanlığı'nın böyle bir bütçesi yoktu. Ancak her zaman olduğu gibi TOKİ Başkanımız Erdoğan Bayraktar imdadımıza yetişti. Sağlığa hükümet olarak 6 yılda 7.5 milyar YTL kaynak ayırarak birçok sorunu çözdük." dedi.

Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli de Tirelilerin tarihi bir gün yaşadığını ifade ederek; "15 yıllık bir hasreti dindiriyoruz. Tire'ye modern bir hastane binası kazandıracağız. İlçe halkının özlemle beklediği yeni devlet hastanesi 20 ayda, yaklaşık 34 milyon YTL harcanarak bitirilecek. Toplam 43.500 metrekare alana sahip olacak hastane binamız proje olarak Bakanlıkça örnek projeler arasında gösteriliyor." diye konuştu.

Tire Süt Kooperatifi'ne ait idari bina, pastorize süt tesisi, satış mağazası ve akaryakıt istasyonunun açılışı da Bakan Gönül tarafından ayrı ayrı gerçekleştirildi. Törende Tire Süt Kooperatifi'nin kurucu ortaklarından Ayhan Gülcüoğlu, Yalçın Yörükoğlu ve Dr. Ali İhsan Özge ile İl Tarım Müdür Vekili Mustafa Gündoğar'a birer plaket verildi. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük burada yaptığı konuşmada süt üreticisinin yüzünün gülmediğini, yemin sütten daha pahalı olduğunu söyledi. Başkan Eskiyörük, Bakan Vecdi Gönül'e de seslenerek, tarım alanındaki sorunların çözümü konusunda hükümetten yardım istedi.

Törenlerin ardından AK Parti Tire İlçe Binası'na gelerek seçim koordinasyon Merkezi'nin de açılışını yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ile birlikte inşaatı devam eden Kültür Sarayı ve yeni belediye hizmet binasında incelemelerde bulundu.

Bu haber toplam 1598 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim