• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Tırlar dolusu dolar bir küçük hücreyle başa çıkamadı!..

Tırlar dolusu dolar bir küçük hücreyle başa çıkamadı!..
Burada herkesin ibret alması gereken inanılmaz bir hikaye var.

Steve Jobs ismi çoğunuz için bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak Apple yani elma logusunu arasızda bilmeyeniniz yoktur.

57 yaşındaki Steve Jobs, evinin garajında kurduğu Apple ile bugün dünyanın en zengin ve en saygın isimlerinden birisi oldu. 2007 yılında dünyanın en güçlü kişisi seçildi. ABD'nin en zengin 7'inci adamı Forbesin zenginler listesinde 6.1 milyar dolarlık serveti ile 42'inci sırada yer alan Jobs, sıfırdan zirveye çıkan bir isim olarak tanındı.

Bu ünlü işadamı geçtiğimiz günlerde herkesi şaşırtan bir kararla Apple CEO'luğundan istifa etti. Son yıllarda üçüncü kez sağlık problemlerile boğuşan Jobs’ın istifa mektubundaki ‘Hep bir gün sorumluluklarımı yerine getiremeyecek duruma gelirsem bunu size ilk benim bildireceğimi söyledim. Maalesef o gün geldi’ ifadeleri sağlık durumunun kötüye gittiğinin göstergesiydi.

ŞOK İSTİFANIN ARKASINDA HERKESİN OKUMASI GEREKEN BİR İBRETLİ HADiSE VAR

Amerika'nın bu para babası, 2003 yılında küçük bir ağrıyla gittiği hastanede şoka sokan bir gerçekle yüz yüze geldi. Jobs'da nadir bulunan en ölümcül bir pankreas kanserine yakalandı. Ünlü işadamı rahatsızlığı konusunda dünyada pankreas kanseri uzmanı 20'ye yakın doktoru Amerika'ya getirtti.

Bu uzmanlar günler süren çalışmalarından sonra kendisine kötü haberi verdi. Bu türün hiçbir şekilde çaresi yoktu.

Çare arayan doktorlar henüz diğer organlara yayılmamış kanser için tek bir çözüm gösterdi: karaciğerin tamamen alınıp, yeni bir karaciğer naklinin yapılması.

Steve Jobs, parasının gücüyle onlarca karaciğer buldu. Bunlar arasında hiçbir hastalık geçirmemiş ancak kaza sırasında ölen birisinin karaciğerinde karar kılındı.

31 Temmuz 2004'de Jobs, pankreasında bulunan kanser tümör için karaciğer nakli ameliyatına girdi. Jobs'da nadir bulunan bir pankreas kanserine rastlanmıştı, bilimsel adı "Islet Hücresi Neurodocrine Tümoru" olarak geçiyor. Jobs'da bulunan bu kanser tipinde kemoterapi veya radyasyon terapisine ihtiyaç duyulmamıştır.

Nakil sonrası tekrar işinin başına dönen Steve Jobs, 2010 yılında şok bir haberle daha sarsıldı. Nakil yapılan karaciğerinde de aynı şekilde kanser ortaya çıktı. Hızla yayılan bu kanser, ünlü işadamını bir deri bir kemik bıraktı.

Bir gazeteci istifasından 2 gün sonra Jobs’ı görüntülemeyi başarmış. Fotoğrafta oldukça bitkin ve zayıflamış görünen Steve Jobs’ın üzerinde siyah bir hasta kıyafeti var. Yanında kişi Jobs’a sıkıca sarılmış. Bu da Jobs’ın destek almadan yürüyemediği şeklinde yorumlanıyor.

Steve Jobs, yoğun kemoterapi tedavisi gördüğü söyleniyor. Bir yandan yeni karaciğerin bünyeye uyumu öbür yandan tekrar başlayan kanser Steve Jobs'u yedi bitirdi.

Sonuçta belki tırlar dolusu dolarları olan bu adam küçücük kanser hücresiyle başa çıkamadı. Daha doğrusu o büyük servet kanser karşısında çaresiz kaldı.

Bu hikayeden hepimizin çıkarması gereken dersler var.

Aslında en büyük zenginliğimiz sağlığımız, ama malesef bunun farkında değiliz.

Steve Jobs'un durumu; bütün amacı para kazanmak olan, gözünü para hırsı bürümüş ve bu uğurda bütün İslami, insani ve ahlaki değerleri çöpe atan paragözlere ders olmalı.

HABERVİTRİNİ/ÖZEL

Bu haber toplam 3693 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim