• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

Tiroid nodül tedavisinde yeni çözüm: "Radyofrekans (RF) Ablasyonu"

Tiroid nodül tedavisinde yeni çözüm: "Radyofrekans (RF) Ablasyonu"
RFA, açılımı Radyofrekans Ablasyon olan bu tedavi yönteminde, radyofrekans dalgaları ile hücre ölümü sağlanmaktadır.

Radyofrekans ablasyon tedavisi bir nevi ameliyatsız guatr olarakta bilinmekte olup, elektrot olarak adlandırılan ince iğnenin nodül içerisine yerleştirilmesi ile yapılmaktadır. Bu yöntemde amaç, nodül içerisine gönderilen radyofrekans dalgaları o nodülün harap olmasını sağlamaktadır.

Tiroid radyofrekans tedavisi ülkemizde ilk olarak 2012 yılında sorunsuz olarak uygulanmıştır. Türkiye’de nüfusun % 30-40’ında tiroid nodülü görülür. Tiroid nodülleri iyi huylu, kötü huylu ve şüpheli nodüller olmak üzere üçe ayrılır. Kötü huylu ve şüpheli nodüllerde ilk müdahale cerrah tarafından yapılması gerekmektedir. Fakat iyi huylu nodül olduğu halde gelişmesinden şüphe duyulan nodüller tiroid rf ablasyonu yöntemi ile tedavi edilmesi gerekir. Yani hastalar anestezi almadan veya herhangi bir cerrahi girişime gerek duymadan ve hastanede yatmadan tedavilerini olabilecek. Özellikle iyi huylu tümörü olanlar ameliyat konusunda kararsız kalabiliyorlar. Diğer taraftan 15 – 25 yaş grubu gençlerin sahip olduğu nodüllerde sürpriz sonuçlar çıkma ihtimali olduğundan bu uygulama önerilmiyor.

Sonuç olarak, Ablasyon tedavisinde başarı oranı, hedeflenen çarpıntının türüne göre %70-98 arasında değişmektedir. Başarılı bir sonuç için çarpıntı tipinin yanı sıra tedavi işleminin yapıldığı laboratuvarın ve ekibin tecrübesi ile kullanılan tekniğe bağlı olarak değişmektedir.

Ayrıntılı Bilgi İçin Prof. Dr. Cem Yücel’in sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: http://www.drcemyucel.com 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 11362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim