• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Tiryakiler sigarayı bırakmak için Ketem'e akın ediyor

Tiryakiler sigarayı bırakmak için Ketem'e akın ediyor
Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sigara bıraktırma polikliniği il genelinden sigarayı bırakmak için gelen tiryakilerin akınına uğradı.

Yozgat Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sigara bıraktırma polikliniği il genelinden sigarayı bırakmak için gelen tiryakilerin akınına uğradı. Bu yıl itibariyle ilde ocak ayından itibaren sigarayı bırakmak için 2 bin 920 kişi KETEM'e başvuruda bulundu.

Sağlık Bakanlığı'nın sigara tiryakilerine yönelik başlattığı sigara bıraktırma poliklinikleri, çeşitli nedenlerle bu kötü alışkanlıklarını bırakmak isteyip ancak psikolojik ve maddi yetersizlik nedeniyle bırakamayan kullanıcılara umut kapısı haline geldi.

Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Yozgat'ta 2011 Ocak ayından bu zamana kadar sigarayı bırakmak isteyen 2 bin 920 sigara tiryakisinin KETEM'e başvuruda bulunarak sigara bırakmak için tedavi gördüğünü söyledi.

Başhekim Kayhan, Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı sigara bıraktırma programı çerçevesinde KETEM'e sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşların yoğun bir şekilde tedavi için müracaat ettiğini belirtti.

Kayhan, "Hizmet verilmeye başlanılan ocak ayından bu yana toplam 2 bin 920 kişi polikliniğimize müracaat ederek sigarayı bırakmayı istedi. Başvuru sahipleri ile yaptığımız görüşmelerde bin 820 sigara tiryakisinin sigarayı bırakması için programa aldık. Bu alınan rakamı Sağlık Bakanlığımıza gönderiyoruz. Şuan itibariyle tedavi uyguladığımız bin kişiye sigarayı bırakması için ilaç dağıtımı yaptık. Bunların yanı sıra yaklaşık 500 kişiye de nikotin sakızı, nikotin bantları gibi tedaviler uyguluyoruz. " dedi.

Sigara bıraktırma tedavisinin bir yıllık bir süreci içerdiğini, ilaç tedavilerinin ise 3 ay uygulandığına vurgulayan Başhekim Kayhan, şöyle dedi: "Kişinin bir yıllık sigara içmemişlik süreci sigara bırakmışlığının göstergesidir. Halkımızın bu konudaki yoğun ilgisi sigaranın zararlarına inanmış olmaları ve bundan kurtulmak istemelerini göstermektedir. Yozgat KETEM olarak bizim de bu konudaki amacımız ilimizde dumansız hava sahamızı genişletmek ve sigarayı bırakmak isteyen her kişiye yardımcı olmaktır. Vatandaşlarımızdan isteğimiz tedavi yöntemiyle sigarayı bırakmalarının yanı sıra öncelikle beyinlerinde sigarayı bırakmaları ve buna inanmaları gerekir. "

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2104 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim