• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

TİTCK Kozmetik Faaliyetleri Elektronik Uygulamalar Kılavuzu Sürüm 4.0

TİTCK Kozmetik Faaliyetleri Elektronik Uygulamalar Kılavuzu Sürüm 4.0
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından Kozmetik Faaliyetleri Elektronik Uygulamalar Kılavuzu Sürüm 4.0 yayımlandı.

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU
KOZMETİK FAALİYETLERİ ELEKTRONİK UYGULAMALAR
KILAVUZU SÜRÜM 4.0

Amaç

MADDE 1- Bu Kılavuz, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Elektronik Uygulamalar Projesi kapsamında “EUP İşlemleri” altındaki “E-Uygulamalar Girişi” içinde yer alan “Kozmetik Firma Kayıt, Kozmetik Ürün Bildirimleri, yalnız ihracat amacı ile marka sahibi yerli kozmetik üreticileri tarafından yurt içinde üretilen kozmetik ürünleri için talep edilen “Kozmetik Ürün Sertifikası” başvurularının ve Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığı bünyesindeki diğer iş ve işlemlere ilişkin başvuruların elektronik ortamda yürütülmesinde üreticiye yol göstermek amacıyla hazırlanmıştır.

Kapsam

MADDE 2- Bu Kılavuz, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Kozmetik Yönetmeliği’nin 4 üncü maddesinde yer alan üretici tanımı vasfıyla, piyasaya kozmetik ürün arz eden üreticiler için hazırlanmıştır. Kozmetik Yönetmeliği’nin 14 üncü maddesinde yer alan Ek-IX bildirim formunun oluşturulmasını ve Kuruma teslim şeklini açıklayan bir kılavuzdur. Bu Kılavuz, firmanın sisteme nasıl tanımlanacağı, kayıtlı bilgilerin nasıl güncelleneceği, kozmetik ürün elektronik bildiriminin nasıl yapılacağı, kozmetik ürün sertifika başvuru işlemleri ve Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığı bünyesindeki diğer iş ve işlemlerin nasıl yürütüleceği ve takip edileceği hakkında bilgi içeren bir kılavuzdur.

Dayanak

MADDE 3- 24/03/2005 tarihli ve 5324 sayılı Kozmetik Kanunu’nun 3 üncü maddesi ile 23/05/2005 tarihli ve 25823 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Kozmetik Yönetmeliği’nin 14 üncü maddesi ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Hizmet Birimlerine Bağlı Daire Başkanlıklarının Görevlerine Dair Yönerge Madde 9(1) ç bendine istinaden hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- Bu Kılavuzda geçen;

(a) EUP : Elektronik Uygulamalar Projesi’ni,

(b) TİTCK : Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nu,

(c) UZEM : Ulusal Zehir Danışma Merkezi’ni,

(ç) kb (Kilobayt) : Bilgisayarlarda dosya boyutları için kullanılan ölçü birimini ifade eder.

Sistemin Gereksinimleri

MADDE 5- TİTCK E-Uygulamalar Girişi Sistemi internet üzerinden çalışan bir sistemdir. TİTCK’ nın öngördüğü güvenlik tedbirleri nedeni ile sistem ilk kez kullanılıyorsa; sistemin internet sayfasına girebilmek için kullanıcının bilgisayarında bazı ayarlamalar yapması gerekmektedir. Söz konusu ayarların yapılabilmesi için aşağıdaki adımların takip edilmesi gerekmektedir.

Sistemin kullanılabilmesi için gerekli olan standart bilgisayarda yazıcı, tarayıcı ve pdf dönüştürücü programın kurulması, internet bağlantısının mevcut ve çalışır durumda olması gerekmektedir. E-Uygulamalar Girişi Sistemi mevcut bilgisayarlarda Uyumluluk görünümü açık olacak şekilde Explorer 11, Google Chrome ve Mozilla Firefox ile verimli çalışmaktadır.

Kayıt İşlemleri

MADDE 6- E-bildirim sistemi üzerinden kozmetik ürün bildirimi için ilk olarak firma ve firma yetkilisi kaydı yapılmalıdır (Sistem kullanıcısı kaydı, ilk kayıt esnasında yapılamaz). Öncelikle http://www.titck.gov.tr adresinden açılan ana sayfanın sağ bölümünde yer alan "Web Uygulamaları" logosu tıklanmalı, daha sonra açılan sayfada “EUP İşlemleri” logosu tıklanmalı ve açılan yeni sekmede "E-Uygulamalar Giriş" linki tıklanarak “e-işlemler Kullanıcı Girişi” ekranına (Şekil 1) ulaşılmalıdır.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Kozmetik Faaliyetleri Elektronik Uygulamalar Kılavuzu Sürüm 4.0 tamamı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2665 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim