• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

TKHK kadrolarında diş tabibi olarak görev yapmakta iken uzmanlık eğitimini tamamlayanlar için unvan değişikliği kurası

TKHK kadrolarında diş tabibi olarak görev yapmakta iken uzmanlık eğitimini tamamlayanlar için unvan değişikliği kurası
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından TKHK kadrolarında diş tabibi olarak görev yapmakta iken uzmanlık eğitimini tamamlayanlar için unvan değişikliği kurası ilanı ve münhal kadrolar yayımlandı.

 

İLAN METNİ

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kadrolarında 657 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamında diş tabibi olarak görev yapan personelden 26.04.2011 tarihli ve 27916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6225 sayılı "Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a göre uzman diş tabibi olanların, 17.04.2014 tarihli ve 28975 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Bakanlığı Ve Bağlı Kuruluşları Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği" gereği ilan edilen genel esaslar ve takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile "uzman diş tabibi" kadrolarına yerleştirmeleri yapılacaktır.

GENEL ESASLAR

1.) Başvurular Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (http://yhgm.saglik.gov.tr) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacaktır.

2.) Bu kuraya, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kadrolarında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesi kapsamında diş tabibi olarak çalışanlardan 6225 sayılı Kanun’ a göre uzman diş tabibi olanlar başvurabilecektir.

3.) Kuranın ilan tarihi itibariyle başvurulan branşa ait uzmanlık belgesi tescil edilmiş olanların başvuruları kabul edilecektir. Eğitimini aldığı uzmanlık branşı dışında farklı bir branşta tercih yapanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

4.) Başvuru sahipleri sadece kadrolarının bulunduğu ilde açılan münhal yerleri tercih edebileceklerdir. Kadrolarının bulunduğu ilin dışında münhal yerleri tercih edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Sehven kabul edilse bile atamaları yapılmayacaktır. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu merkez teşkilatında olanlar yalnızca Ankara ilindeki münhal yerlerden tercih yapacaklardır.

5.) Başka ile ataması yapılmış olup halen ayrılış-başlayış yapmamış olanlar atandıkları ildeki münhal kadrolardan tercihte bulunabileceklerdir. Bu kişilerin kurada yerleşmeleri halinde uzman diş tabibi olarak atamaları, haklarındaki en son atama kararının tebliği ile ayrılış-başlayış işlemlerinden sonra yapılacaktır. Başka ile ataması yapılmış olup ayrılış yapmayanlardan görev yaptıkları ilden tercihte bulunmak isteyenler haklarındaki ilgili atama kararını iptal ettirmelerini müteakip tercihte bulunabileceklerdir.

6.) Herhangi bir sebeple aylıksız izinde olanlar da (askerlik, doğum, 663 sayılı KHK tabi sözleşmeli vb.) kadrolarının bulunduğu ilin münhal yerlerinden tercihte bulunmak suretiyle başvuru yapabileceklerdir. Bu durumda olanların kurada yerleşmeleri halinde atamaları, aylıksız izinlerinin bitiminde göreve başlayış işlemlerini müteakip yapılacaktır.

7.) Başvuru sahibi uzmanlığını almış olduğu branşı seçerek başvurusunu kaydetmeli ve tercihlerini yapıp kontrol ettikten sonra başvurusunu kesinleştirmelidir. Kesinleştirilmemiş veya Bakanlığımıza ulaştırılmamış başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

8.) Kuraya girecek kişiler PBS üzerinden başvurularını kesinleştirdikten sonra tercih formunun çıktısını çalıştıkları kurum amirine veya notere onaylatacaklardır. Başvuru formu onaysız olanlar değerlendirilmeye alınmayacaktır.

9.) Başvuru sahibi, uzmanlık belgesinin bir örneği veya Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş uzman diş tabibi olduğunu gösterir belge ile birlikte başvuru formunu ilan edilen takvim çerçevesinde; “ T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi Mithatpaşa Cad.No:3 06434 Sıhhiye /ANKARA” adresinde olacak şekilde kargo şirketi veya APS ile gönderecekler ya da elden teslim edeceklerdir. Elden teslim edenler, evraklarını kendisi veya noter tarafından vekâlet verdiği kişi aracılığı ile teslim edebilirler. Aksi takdirde evrak teslim alınmayacaktır. Gönderilen belgelerin Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde adayların başvuruları kabul edilmeyecek olup sorumluluk başvuru sahibine aittir.

10.) Yerleştirme işlemleri tercih önceliği dikkate alınarak kura ile bilgisayar ortamında ve noter huzurunda gerçekleştirilecektir.

11.) Genel kuraya katılma isteğini kabul etmiş olup tercih etmiş olduğu münhal yerlere yerleştirilmesi yapılamayan personel için ilan edilen yerlerden görev yaptığı ilde boş pozisyon kalması durumunda genel kura ile söz konusu ildeki münhal yerlere yerleştirme yapılacaktır.

12.) Kura yeri ve saati ile Kura sonucu yerleşenlerin listesi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet adresinde ilan edilecektir.

13.) Kura sonuçları ve noter onaylı belgeler kura günü internet adresinde ilan edilecektir.

14.) Kura sonucu yerleşenlerin atamaları Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yapılacaktır.

15.) İlan metninde belirtilen şartlara uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek; sehven başvuruları kabul edilip kura ile yerleştirilmeleri sonucu atanmaları halinde yapılan atamaları iptal edilecektir.

KURA TAKVİMİ

SIRA

TARİH

AÇIKLAMA

1

16 Haziran 2014 Pazartesi (başvuru başlangıç tarihi)
23 Haziran 2014 Pazartesi (son başvuru tarihi saat 18:00’a kadar)

PBS Üzerinden başvurularının yapılması

2

26 Haziran 2014 Perşembe saat:18:00

Başvuru evrakları son geliş tarihi ve saati

3

15 Temmuz 2014 Salı

KURA TARİHİ (Yeri ve saati www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.)

 

Münhal kadrolar için tıklayınız 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5181 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim