• BIST 9079.97
  • Altın 2322.335
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.9435
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

TLC kanalının efsane doktoru Dr. Nowzaradan'ın diyet listesi ortaya çıktı

TLC kanalının efsane doktoru Dr. Nowzaradan'ın diyet listesi ortaya çıktı
Doktor Nowzaradan'ın çok merak edilen diyet listesi en sonunda yayınlandı.

 

TLC kanalında kısa sürede fenomen haline gelen Dr. Nowzaradan'ı hepimiz büyük bir keyifle izliyoruz. Hastalarına verdiği ve uymadıkları taktirde hiç acımadan azarladığı diyet listesi ise hepimiz için merak konusuydu. İşte Doktor Nowzaradan'ın o diyet listesi en sonunda yayınlandı. Doktor Nowzaradan, hastalarına mide küçültme operasyonundan öncesi için farklı, sonrası için farklı bir diyet listesi veriyor.Ameliyat öncesi için hazırladığı listenin 1200 kalorilik bir liste olduğunu programda zaten söylüyor.Hastalarından belirli bir süre bu listeye kesinlikle uymalarını istiyor. Eğer hastasının yeterince kilo vermediğini görürse kesinlikle ameliyatı yapmıyor.

Younan Nowzaradan aslen İran asıllı, 11 Kasım 1944 doğumlu (73 yaşında) Tahran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1970 yılında mezun oldu. Laparoskopik cerrahide yaklaşık 20, Laparoskopik Bariatrik cerrahide ise altı yıllık tecrübeye sahip. Kendisi şu an Houston, Teksas’ta St. Joseph Medical Center’da çalışıyor. Dr. Now 1975 yılında, 2002’de işlerinin yoğunluğu sebebiyle boşandığı Delores ile evlendi ve üç çocukları oldu. Dr. Now yılda ortalama 4 milyon dolar kazanıyor.

 

1. Kahvaltı: Pişmiş yulaf ezmesi / Haşlanmış yumurta / Öğütülmüş keten tohumu / Badem yağı / Muz / Ispanak / Mantar / Tatlı patates/ Düşük şekerli tahıl / Yağsız süt

2. Öğle Yemeği: Tavuk göğsü / Akdeniz salatası / Zeytinyağı / Avokado salatası / Ton balığı / Az yağlı peynir / Brokoli / Havuç /  Bir dilim tam buğday ekmeği

3. Akşam Yemeği: Yeşil bezelye / Mısır / Karnabahar / Izgara mantar / Izgara hindili burger / Karides / Esmer pirinç / Fırında kuşkonmazla pişmiş somon / Bol salatayla beraber ızgara tavuk göğsü

4. Atıştırmalıklar: Bebek havuç / Yoğurt / Salatalık / Az yağlı süzme peynir / Izgara tarçınlı ananas / Ay çekirdeği / Az yağlı mozzarella peyniri

 

Her hasta için farklı bir liste hazırlıyor. Öğünlerde genel olarak bu yiyeceklerden 1 ya da 2 tanesini seçerek toplamda 1200 kalorilik bir liste oluşturuyor.

 

İlk aşamayı başarıyla geçip ameliyatı gerçekleşen hastaları ise daha zorlu bir liste bekliyor.

O listenin içeriği ve Dr. Nowzaradan'ın tavsiyeleri;

1. Tahıllar: Tam tahıllar lif ve sağlıklı beslenme için çok iyi kaynaklardır, ancak bunları az miktarlarda yemelisiniz. Tam tahıl kaynakları arasında esmer pirinç, makarna, kara buğday gibi besinler yer alıyor.

2. Süt Ürünleri: Süt ürünleri kalsiyum açısından harika kaynaklar. Yoğurt, peynir gibi ürünleri tüketirken az yağlı ya da yağsız olanları tercih etmelisiniz.

3. Yağlar: Ana yağ asitleri ve E vitamini için doğru yağları tüketmek gerekiyor ki bu yararlı yağların sayısı çok da fazla değil. Neler mi? Mesela tohumlar, fındık, zeytinyağı, yer fıstığı yağı...

4. Meyveler ve Sebzeler: Antioksidanlar; vitamin, mineral ve lif sağlıyorlar. Koyu yeşil ya da parlak renkli sebzeler, patates, bezelye, fasulye, portakal, şeftali, muz ve diğerleri. Doğru kalori alma yolundaki en büyük yardımcılarınız.

5. Şeker: Şeker ve tatlı bolca kalori, az beslenme değeri demek. Şeker, meşrubat, hamur işi, bal ve pekmez çok kalori içerir. Hepimizin zaten bildiği gibi bunları tüketirken çok dikkatli olmak, ucunu kaçırmamak gerekiyor.

6. Lifler: Genel olarak sağlıklı olmak, iyi bir sindirim sistemine sahip olmak ve kolesterol seviyenizi korumak için bol miktarda lif tüketmek gerekiyor. Tahıllar, meyveler, sebzeler tabaklarınızdan eksik olmasın.

Hastaların ikinci listeyi de başarılı bir şekilde uygulamaları gerekiyor. Çünkü aksi halde doktor, hızlı kilo verilmesinden dolayı sarkan derileri için yapılması gereken ameliyat yapmıyor. İşte Dr. Now'ın, tüm aşamaları başarıyla tamamlamış olan hastalarından biri.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 28083 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim