• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesinin ardından, trafik kazalarının masraflarını SGK karşılayacak

Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesinin ardından, trafik kazalarının masraflarını SGK karşılayacak
Ahmet Yetim, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununun Torba Yasa'yla değiştiğini söyleyerek yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, trafik kazalarına karışan vatandaşların tedavi masraflarını SGK'nin karşılanacağını belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürü Ahmet Yetim, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununun Torba Yasa'yla değiştiğini söyleyerek yasanın yürürlüğe girmesinin ardından, trafik kazalarına karışan vatandaşların tedavi masraflarını SGK'nin karşılanacağını belirtti.

SGK İl Müdürü Ahmet Yetim yaptığı açıklamada, Torba Yasa'yla 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununda değişiklik yapıldığını söyledi. Trafik kazalarına karışan vatandaşların tedavi masraflarının trafik sigortalarının karşıladığını belirten Yetim, Torba Yasa'yla artık trafik kazası geçiren yaralıların tedavi masraflarını Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından SGK'nin karşılayacağını duyurdu.

Yetim, "Torba yasa kapsamında 5510 sayılı Sosyal Sigortalar Genel Sağlık Sigortası kanununda yapılan ve Cumhurbaşkanı'nın onayıyla resmi gazetede yayınlandıktan sonra yürürlülüğe girecek olan değişiklikle bundan sonra genel sağlık sigortalılarımızın geçirdiği trafik kazalarını da sosyal güvenlik kurumu karşılayacaktır. Daha önceki dönemde trafik kazalarında masrafları trafik sigortaları karşılıyordu. Bu da birtakım yakınmalara, sızlanmalara sebep oluyordu. Genelde trafik kazası geçiren sigortalılarımızı özellikle kamu hastaneleri fark etmez, ikisi de almakta tereddüt ediyor ve birbirlerine sevk ediyorlardı. Bundan sonra bu sorunlarla karşılaşmayacağız.

Vatandaşlarımızın genel sağlık sigortalısı olup olmadığına bakılmaksızın veya yapılan kazada kusurlu olup olmadıklarına bakılmaksızın kazayla ilgili tüm masrafları sosyal güvenlik kurumunca karşılanacaktır. Bundan sonra hiçbir mağduriyet söz konusu olmayacaktır. Bu yasa yürürlüğe girdikten sonra trafik kazası geçiren sigortalılarımızda normal sigortalılarımızın hastaneye müracaatı gibi değerlendirecek ve hiçbir sıkıntı yaşamayacaklar. Onlar da normal sigortalılar gibi hastaneye müracaat etmiş ve tedavi olmuş olacaklar. Biz bu sigortalılarımızın giderlerini trafik fonundan kendi bütçemize ayrılan kaynaklarla karşılayacağız" dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12861 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim