• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Torbadan kamu ‘CEO’ları çıktı

Torbadan kamu ‘CEO’ları çıktı
Kamuda CEO dönemi başlatılacak, özel sektörden kamu kurumlarına transfer edilecek üst düzey yönetici için “kamuda hizmet” şartı dikkate alınmayacak.

Buna göre, yatırım ve istihdam garantisiyle teşvik alan, ancak kriz nedeniyle sözünü yerine getiremeyen işadamları, teşvik almaya devam edecekler ve kredi imkânlarından yararlanabilecekler. Torba Tasarı’ya yapılan başka bir ekleme ile de kamuda CEO dönemi başlatılacak. Buna göre, özel sektörden kamu kurumlarına transfer edilecek üst düzey yönetici için “kamuda hizmet” şartı dikkate alınmayacak.

TBMM Plan ve Bütçe Alt Komisyonu, Torba Tasarı çalışmalarını tamamladı. Alt komisyon tasarıya yatırım ve istihdam olanaklarını arttırıcı şu düzenlemeleri ekledi:

TEŞVİKİ BATIRAN PATRONA MÜJDE: İstihdam ve yatırım garantili teşviklerden yararlanarak, bedelsiz arsa alıp yatırımı gerçekleştiremeyen işletmeler affa uğrayacak. Yatırımların gerçekleştirilmesi aşamasında ‘ekonomik kriz, doğal afetler’ gibi nedenlerle taahhüt ettiği yatırımı ve istihdamı gerçekleştiremeyen yatırımcılara herhangi bir yaptırım uygulanmayacak. Aksine, kredi imkânlarından yararlanarak yatırımlarını tamamlama imkânı sağlanacak.

KAMU CEO’LARI GELİYOR: Özel sektördeki parlak isimler kamu kurumlarına üst düzey görevler için transfer edilebilecek. Buna göre özel sektör temsilcileri de artık kamuda üst düzey görevlerde yer alacak. CEO transferinde olmazsa olmaz hüküm olan “kamuda hizmet” şartı aranmayacak.

DUL KADINA MAAŞ CEZASI MUAFİYETİ: Kurum hatasından kaynaklanan yersiz ödemelerin tahsilinde kanuni faiz uygulanmayacak, ödeme süresi 3 aydan 2 yıla çıkarılacak. Böylece, Sosyal Güvenlik Kurumu, ölen eşinin maaşından destekleme primi aldığı için dul kadınlara binlerce liralık fatura çıkaramayacak.

DOKTORLARIN DÖNER SERMAYE PARASI: Sağlık Bakanlığı’na Bağlı Döner Sermaye Kurumları ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun’daki personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye işletmelerinden merkeze aktarılacak pay konusunda bakanlığa tanınan yetki yüzde 4’ten yüzde 6’ya yükseltiliyor. “Birinci basamak ve koruyucu sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve bölgeler arası gelişmişlik farkının giderilmesi” için döner sermayeli işletmelerin merkeze aktaracağı payı yüzde 6’ya kadar yükseltmeye Sağlık Bakanı yetkili olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3439 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim