• BIST 8789.53
  • Altın 2238.357
  • Dolar 32.3357
  • Euro 35.1109
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

TOYOTOSA Hastanesinin yeni ismi Sadıka Sabancı Hastanesi olacak

TOYOTOSA Hastanesinin yeni ismi Sadıka Sabancı Hastanesi olacak
TOYOTASA Acil Yardım Hastanesi’nin modern bir yapıya kavuşması için planlanan çalışmaların proje aşamasını yerinde inceleyen Genel Sekreter Sağlam, “Proje tamamlandığında ilimiz tamamen yenilenmiş bir hastaneye kavuşmuş olacak.” dedi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam 23 yıllık TOYOTASA Acil Yardım Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı ile Sabancı Vakfı arasında imzalan protokolle, mevcut hastanenin bakım, onarım ve tadilatlarının tamamlanması ve 2000 m2 yeni bir hastane binası daha inşa edilmesine yönelik büyük projenin çalışmaları başladı.

SAĞLIK HİZMETİ AKSAMAYACAK

Genel Sekreter Sağlam’a proje çalışmaları kapsamında Hastane Yöneticisi Op. Dr. Turgay Şimşek bilgi verdi. Mevcut ana binada yatak kapasiteni artıracak çalışmaları da kapsayan renovasyon ve güçlendirme çalışmalarının 2000 m2 yeni binanın yapımı sonrasında başlanacağı belirtilirken, bu çalışmalar kapsamında hastanenin sağlık hizmeti vermeyi sürdüreceği kaydedildi.

HASTANENİN İSMİ DEĞİŞECEK

Toyotasa Acil Yardım Hastanesi’nin ilimizde önemli bir noktada bulunduğunu dile getiren Genel Sekreter Sağlam “Sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması, hasta ve çalışan beklentilerinin karşılanması, Bakanlığımızın standartlarına ulaşabilmesi açısından mevcut hastanemizin renovasyonu ve ek hizmet binasının inşası ile daha kaliteli ve beklentilere cevap verebilecek fiziki mekânlara sahip olunacak. Yapılacak yeni bina ile renovasyonu yapılacak mevcut bina birbiriyle aynı görünümde olacak. Sabancı Vakfı şu an kullanılan mevcut binanın yenilenmesi ve güçlendirilmesi için 5 milyon liralık bağışta bulunacak. Protokole göre hastanenin ismi değişerek Sadıka Sabancı Hastanesi olacak.” dedi.

YEPYENİ BİR HASTANE OLACAK

Mevcut bina yenilendiğinde burada tamamen yataklı servislerin hizmet vereceğini kaydeden Sağlam “Bakanlığımız tarafından 2 katlı olarak mevcut binanın arkasında yapılacak yeni binada 6 ameliyathane, tıbbi görüntüleme ünitesi, laboratuvar, cerrahi yoğun bakım ünitesi, acil servis olacak. 1993 yılında yapılan mevcut hastane binası zamanla modernliğini kaybetmişti. Planlanan bu çalışmalar tamamlandığında yatak kapasitesi artmış, modern, teknolojik ve işlevsel yapılara göre yenilenmiş, çok güzel bir hastanemiz daha ilimize kazandırılmış olacak.” diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4508 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim