• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Trafik kazasında felç olan küçük Şirvan'a sigortadan 100 bin YTL tazminat ödenecek

Trafik kazasında felç olan küçük Şirvan'a sigortadan 100 bin YTL tazminat ödenecek
Sürücüsü belirlenemeyen aracın çarpması sonucu felç olan, maddi sıkıntı yüzünden de tedavisi yarım kalan Şirvan Duran’a, Güvence Hesabı 100 bin YTL sakatlık tazminatı, 2 bin 285 YTL de tedavi masrafı ödeyecek. Bundan sonraki tedavi giderlerinin 100 bin YT

Sürücüsü belirlenemeyen aracın çarpması sonucu felç olan, maddi sıkıntı yüzünden de tedavisi yarım kalan Şirvan Duran’a, Güvence Hesabı 100 bin YTL sakatlık tazminatı, 2 bin 285 YTL de tedavi masrafı ödeyecek. Bundan sonraki tedavi giderlerinin 100 bin YTL’ye kadar olan kısmı da yine Hesap’tan karşılanacak.

Geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan ve yaşamını solunum cihazına bağlı sürdüren 9 yaşındaki Şirvan Duran’a, Güvence Hesabı 102 bin 285 YTL ödeyecek. Geçtiğimiz mart ayında Denizli’de sürücüsü belirlenemeyen aracın çarpması sonucu boyundan aşağısı felç olan Şirvan Duran’ı; Türkiye, annesinin 220 YTL’lik elektrik faturasını ödeyememesi nedeniyle elektrik kesilmesi yüzünden yaşamının tehlikeye girmesi ile tanımıştı. Bu durum karşısında da Sağlık Bakanı Recep Akdağ, tedavisinin sürmesi için küçük Şirvan’ı Ankara’ya getirtmişti. Trafik kazası geçirmesi nedeniyle, üçüncü şahıslara verilen bedeni zararları karşılamak amacıyla trafikteki tüm araçların yaptırmak orunda olduğu trafik sigortasından tazminat alma hakkı doğan küçük Şirvan’a, çarpan aracın tespit edilememesi yüzündün tedavi masrafları ve tazminat ödemesi Güvence Hesabı tarafından yapılacak.

Güvence Hesabı Müdürü Kadir Küçük, konu hakkında açıklama yaparak, mart ayının ilk günü Şirvan Duran’a eski tip siyah renkli bir hususi aracın çarptığını ve olay yerinden hiç durmadan hızla uzaklaştığını görgü şahitlerinin ifadesinden ve kaza tutanaklarından tespit ettiklerini belirterek, "Kazanın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen kazaya karışan araç ve sürücüsü bulunamamıştır. Kaza sonucu Denizli Devlet Hastanesinin vermiş olduğu Sağlık Kurulu Raporuna göre Şirvan, yüzde 92 oranında sakat durumdadır. Tedavisi de halen sürmektedir" dedi. Kadir Küçük, Şirvan Duran’ın annesinin avukatı aracılığı ile 30 Ekim tarihinde Güvence Hesabı’na başvurduğunu da ifade ederek, "Yapılan inceleme sonucunda plakası tespit edilemeyen aracın kusurundan dolayı Şirvan’ın annesine kaza tarihindeki trafik poliçesi teminatı olan 100 bin YTL sakatlık tazminatı, ayrıca da 2 bin 285 YTL de tedavi gideri olmak üzere toplam 102 bin 285 YTL ödenmesine karar verilmiştir" şeklinde konuştu.

Sonraki masraflar ödenecek

Kadir Küçük, küçük Şirvan’a bundan sonra yapılacak tedavi giderlerinin 100 bin YTL’ye kadar olan kısmının da yine Güvence Hesabı’ndan karşılanacağına dikkat çekti. Güvence Hesabı hakkında da bilgi veren Kadir Küçük, zorunlu trafik sigortası yaptırmamış veya kazaya neden olan aracın tespit edilememesi durumlarında devreye Güvence Hesabı’nın girdiğini ve trafik kazasında zarar görenlerin hem tedavi giderlerinin hem sakatlık durumunda sakatlık tazminatının, vefat durumunda da ölenin yakınlarına vefat tazminatının Hesap’tan karşılandığını söyledi. Kadir Küçük, yapılan ödemelerin tutarının ise kazanın meydana geldiği tarihte zorunlu trafik sigortası teminat limitleri ile sınırlı olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 1885 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim