• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Trafik sigortasında tedavi kesintisi derdi

Trafik sigortasında tedavi kesintisi derdi
Sigorta sektörü trafik sigortası branşında ilk 6 ay sonuçlarına göre 205 milyon lira zarar etti. Sektör için oldukça sorunlu olan bu branş, düzenlenen yeni yönetmelikle bir açmaza daha girdi.

Trafik sigortasında zarar eden sigorta sektörü, yürürlüğe giren yeni yönetmelikle ek bir yükün altına girdi. Sompo Japan Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Shinobu Arimoto, bu uygulamanın sektöre daha fazla zarar olarak geri döneceği görüşünde

Sigorta sektörü trafik sigortası branşında ilk 6 ay sonuçlarına göre 205 milyon lira zarar etti. Sektör için oldukça sorunlu olan bu branş, düzenlenen yeni yönetmelikle bir açmaza daha girdi. Yönetmelikle birlikte trafik kazalarındaki tedavi masraflarını SGK karşılayacak, ancak bu bedel trafik sigorta priminden yüzde 15'e kadar kesilebilecek. Yönetmeliğe sigortacılar hazırlık aşamasından bu yana karşı çıkıyor. Çünkü yeni durumda henüz hasar oluşmadan yüzde 15'lik kesinti yapılabilecek ve kusurlu olanlar da bu kesintiden faydalanabilecek. Bu durumda sigorta sektörünün sırtına 200 milyon liralık ek yük binebileceğinden endişe ediliyor.

TRAFİK SİGORTASI SÜREKLİ ZARARDA
Yeni uygulamayla ilgili görüşlerini bildiren Sompo Japan Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Shinobu Arimoto, sektörün toplam prim üretimin yüzde 22'sini oluşturan trafik sigortalarının sürekli zarar yazdığını kaydederek, "Trafik sigortasıyla ilgili yapılan yeni düzenlemede trafik sigortalarında meydana gelen tıbbi masraflar SGK tarafından karşılanacak. Bu uygulamanın sektöre daha fazla zarar olarak geri döneceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Yılın ilk 6 ayında elde edilen sonuçları da değerlendiren Arimoto, sigorta sektörünün yüzde 21.3 oranında prim üretimi artışı gerçekleştirdiğini söyledi. Sompo Japan Sigorta'nınsa geçen senenin aynı döneminde 13 milyon lira olan kârını, bu sene 15 milyona çıkarttığını ifade eden Arimoto, "Bu seneki hedefimiz yılı kârlı bir şekilde kapatabilmek. Bu nedenle elde ettiğimiz bu sonuçlardan oldukça memnunuz. Sompo Japan Sigorta olarak 2011 yılını düşük bileşik oranı ve yüksek kârla kapatmayı hedefliyoruz. Elde etmeyi hedeflediğimiz sonuçlar Japonya'daki merkezi de oldukça memnun edecek" dedi.

TÜRKİYE BREZİLYA BENZERLİĞİ

TÜRK sigorta pazarının NKSJ grubunun faaliyet gösterdiği ülkeler arasında Brezilya'ya benzediğini belirten Arimoto bu tespitini şöyle açıkladı: "Brezilya sigorta sektörünün prim üretiminin büyük çoğunluğu, Türkiye'de olduğu gibi, trafik sigortalarından elde ediliyor. En önemli satış kanalıysa acenteler. Yıllık prim üretimi artışı ortalama yüzde 10 olarak gerçekleşiyor. Türkiye'ye yatırım yaptıktan sonra Sompo Japan Brezilya şubesiyle bilgi alışverişi yapmaya başladık. Bu sayede Türkiye'nin tecrübesini Brezilya'ya taşıyoruz. Brezilya'da Türkiye'den daha fazla çalışanımız var ama burada işlerimiz daha iyi."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3257 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim