• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

'Tren' skandalına inceleme başlatıldı!

'Tren' skandalına inceleme başlatıldı!
Üç hastanın tekerlekli sandalye ile arka arkaya birbirlerine tutunarak ameliyathane asansörüne götürülme anının bir hasta yakını tarafından fotoğraflanması sonrası ülke gündemine yerleşen Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri konu

Hasta ve hasta yakınları ise hastanedeki ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını böyle bir olaya daha önce hiç denk gelmediklerini söyleyerek, bu tip olaylarla hastanenin karalanmaya çalışıldığını belirtti.

Üç hastanın tekerlekli sandalyelerde birbirine tutunarak bir hasta bakıcı tarafından asansöre götürülme anı bir hasta yakını tarafından çekildi. Çekilen fotoğraf sonrası hastane yetkilileri ve Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olarak bu tip bir olayın tasvip edilmeyeceği belirtilirken, konuyla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi. Yetkililer ayrıca, fotoğraflardaki hastaların ameliyathaneye değil pansumana götürüldüğünü de dile getirdi. İki yıl önce faaliyete geçen 400 yataklı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavilerini yaptıran hasta ve hasta yakınları duruma tepki gösterdi. Hastanedeki, karşılamadan güvenliğe, ilgiden temizliğe kadar her konuda dört dörtlük bir hastane olduğunu anlatan hasta ve hasta yakınları bu tip münferit olaylarla koca bir hastanenin zan altında bırakılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Alaattin Özer isimli vatandaş, geçen günlerde eşinin de hastanede ameliyat olduğunu belirterek, böyle bir durumun söz konusu olamayacağını ve kendisinin öyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi.

Zübeyde Çimen isimli hasta yakını ise, İstanbul'da yaşadığını belirterek "Burası güzel bir hastane. Öyle bir şey olacağını zannetmiyorum. Hastalara bakım dört dörtlük. Şimdi içeri girdik. Yoğun bakımda hastamız var anons yaptılar dışarı çıkmamız için gayet de güzel bir şekilde öyle hakaret falan yok. Hastanenin adını kötüye çıkarmak amaçlı yapmış olabilir" diye konuştu.

Başka bir hasta yakını da böyle bir durum olmasının söz konusu olmadığını belirterek, hastanede karşılamadan temizliğe kadar her şeyin çok güzel olduğunu belirterek, "Devamlı gidip geldiğimiz bir hastane öyle bir durum olamaz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2140 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim