• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Trump'tan "geri çekilen sağlık yasa tasarısı" değerlendirmesi

Trump'tan "geri çekilen sağlık yasa tasarısı" değerlendirmesi
ABD Başkanı Trump, yeni sağlık sigortası yasa tasarısının Temsilciler Meclisindeki oylamasının ikinci kez ertelenmesi ve geri çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada, mevcut sağlık sigortası yasasının "yakında işlemez hale geleceğini" iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni sağlık sigortası yasa tasarısının Temsilciler Meclisindeki oylamasının ikinci kez ertelenmesi ve geri çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada, Obamacare olarak bilinen mevcut sağlık sigortası yasasının "yakında işlemez hale geleceğini" öne sürdü.

Günlerdir ABD kamuoyunu meşgul eden ve ikinci kez Temsilciler Meclisindeki oylaması ertelenen yeni sağlık sigortası yasa tasarısı, Trump'ın önerisi ile Cumhuriyetçiler tarafından geri çekildi.

Konuyla ilgili olarak Beyaz Saray'da basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Trump, yeni tasarıyla ilgili olarak, "Bunu gerçekleştirmeye çok yaklaşmıştık. Demokratlardan hiç destek gelmedi. Obamacare'in patlayacağını söylüyorduk ve şimdi Obamacare patlıyor." ifadelerini kullandı.

- "Ryan çok çalıştı"

Başta Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Paul Ryan olmak üzere birçok ismin yasa tasarısı için çok çalıştığını belirten Trump, Ryan'ın görevine aynen devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Söz konusu tasarıya destek vermeyen bazı Cumhuriyetçi vekillerle tasarıya tamamen karşı duran Demokrat vekilleri eleştiren Trump, yine de bundan sonraki süreçte yeni bir sağlık sigortası yasa tasarısı üzerinde Demokratlarla birlikte çalışabileceğini ifade etti.

Yükselen ödemelerin birçok kişi için durumu bu yıl daha da kötüleştireceğini vurgulayan Trump, Cumhuriyetçilerin önerdiği yeni tasarının 3 aşamada mevcut yasadan daha iyi işleyen ve daha düşük ödemeler getiren bir düzeye gelebileceğini ancak şu anda bu yolun kapandığını belirtti.

- Yeni hedef vergi reformu

Beyaz Saray olarak artık yeni vergi reformuna odaklanacaklarına dikkati çeken Trump, sağlık sigortası yasasıyla ilgili vaatlerini yerine getirmek için çaba göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

Dün Ryan'la birlikte muhalif Cumhuriyetçileri ikna etmek için toplantı ardına toplantı düzenleyen Trump, gece yarısına yakın yapılan son toplantıda müzakereleri bitirmiş ve tasarının bugün mutlaka oylanmasını istemişti. Oylamanın tüm çabalara rağmen yeterli "evet" oyuna ulaşılamadığı için ikinci kez ertelenmesi ve tasarının geri çekilmesi, Trump ve Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan için "başarısızlık" olarak yorumlanmıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1912 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim