• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

TTB Yöneticilerini İstifaya Çağırıyoruz!

Sizden Gelenler

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ YÖNETİCİLERİNİ İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUZ !

"PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlık sorunları hakkında İmralı’ya bağımsız bir doktor heyeti talep etmesinin ardından Türk Tabipler Birliği (TTB) Öcalan’ın sağlık kontrollerini yapmak üzere İmralı Adasına gitmek için Adalet Bakanlığına başvurdu.

TTB Merkez Konseyinin aldığı karar doğrultusunda TTB avukatlarının dilekçeleri Adalet Bakanlığı’na önceki gün sunduğu öğrenilirken, Adalet Bakanlığının başvuruya ne zaman yanıt vereceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak."

"PKK Lideri Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu için avukatları aracılığıyla müracaatta bulunduklarını belirtirken, DTK Eşbaşkanı Tuğluk da “İmralı’ya acilen bir doktor heyeti gitmelidir” diye konuştu.” (Gözler Adalet Bakanlığında, Özgür Gündem gazetesi, 10.07.2013)

http://www.ozgur-gundem.com/?haberID=77644&haberBaslik=G%C3%B6zler%20Adalet%20Bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1%E2%80%99nda&action=haber_detay&module=nuce

**

TTB Merkez Konseyinin PKK yapılanmasının temel ayaklarından biri olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile birlikte APO için devrede olması TTB yönetim yapısını yakından bilmeyenler için şaşırtıcı olabilir ama bizim için hiç de şaşırtıcı değildir. Narkoterör örgütü PKK elebaşısı bebek katili APO'nun sağlık gerekçeleri ileri sürülerek serbest bırakılmasına ilişkin girişimler BOP çerçevesinde dayatılan "Özgür Kürdistan" tezgahında yeni bir aşamadır. Bu küresel oyunda rol alan yabancı ve yerli aktörler de yazılan senaryonun gereğini yerine getirmektedir.

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'nun, "Öcalan doktor raporu ile serbest bırakılacak. Kardeşinin açıklamaları bunu gösteriyor" sözlerinin ardından Celal Talabani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi Pukmedia'da aynı konuda bir haber yer almıştır. Bu haberde, Türkiye'de son günlerde bazı hasta tutuklu ve hükümlülerin sağlık raporları ile cezaevlerinden çıktığı ve infazlarının ertelendiği belirtilerek, İmralı Adası'nda bulunan Abdullah Öcalan'ın da doktor raporları ile cezaevinden çıkacağı ileri sürülmüştür. PKK'nın bu amaçla yeniden Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasını gündeme getirip çalışma başlattığı belirtilen haberde, KCK sözcülerinden Diyar Kamişlo'nun konu ile ilgili açıklamalarına da yer verilmiştir.

TTB Merkez Konseyi böylesi kritik bir konuda karar almış ve TTB avukatları APO ile ilgili dilekçeyi Adalet Bakanlığı'na sunmuştur. "TTB bu konuda neden tabip odalarını ve üyelerini bilgilendirmiyor da haber PKK'nın yayın organı Özgür Gündem'de manşet olunca kamuoyunun ve dolayısıyla da hekim örgütlerinin ve hekimlerin haberi oluyor?" sorusu yanıtsız kalmaktadır. TTB'nin internet sitesinde de bu konuyla ilgili en ufak bir açıklama yoktur.

http://www.ttb.org.tr/

TTB Genel Sekreteri Beyazıt İlhan’ın PKK ile yakın ilişkisi olan Fırat Haber Ajansına (ANF) APO’nun sağlık durumuyla ile ilgili yaptığı açıklama da oldukça dikkat çekicidir. Bu açıklamaya ilişkin PKK’nın yayın organı Özgür Gündem gazetesinde 11 Temmuz 2013 tarihinde yer alan “TTB İmralı için yanıt bekliyor” başlıklı haberde:

“PKK lideri Abdullah Öcalan’ın bağımsız doktor heyeti talep etmesi üzerine başvuru yapan TTB, Adalet Bakanlığı’ndan yanıt bekliyor. TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, Bakanlığın mutlaka olumlu yanıt vermesi gerektiğine işaret ederek, bunun hem yasal hak olduğunu, hem de kamuoyundaki kaygıların böylece önüne geçilebileceğini kaydetti. TTB Genel Sekreteri İlhan olumsuz yanıt almaları halinde insan hakları örgütleriyle birlikte konuyu irdeleyerek uluslar arası ortamlarda, insan hakları nezdinde tartışmaya açacaklarını bildirdi” denmektedir.

http://www.ozgur-gundem.com/?haberID=77738&haberBaslik=TTB,%20%C4%B0mral%C4%B1%20i%C3%A7in%20yan%C4%B1t%20bekliyor&action=haber_detay&module=nuce

**

TTB yöneticilerinin bir kendilerine bağlı odalara, uzmanlık derneklerine, hekimlere gösterdiği yüzü, bir de PKK yayın organlarında büyük bir coşkuyla manşet yapılan APO'nun serbest kalması operasyonunda üstlendiği roller gibi gizli saklı ikinci bir yüzü vardır. TTB yöneticileri cezaevlerinde sağlık sorunları yaşayan meslektaşlarımız, hocalarımız ile onları muayene eden, rapor veren ve bu nedenle, örgüt suçlaması ile tutuklanan, yargılanan meslektaşlarımızın ve hocalarımızın olduğu bir zaman diliminde, bu konuların, ne ulusal ne de uluslar arası ortama taşınmasını gündeme getirmiştir. APO’nun sağlık sorunu ileri sürülerek serbest bırakılmasına ilişkin böylesi bir operasyonda rol üstlenmek için apar topar ortaya atılması çifte standartlı yaklaşımının ibretlik bir göstergesidir.

TTB Merkez Konseyinin üyelerine ve ilgili odalara haber verme gereği bile duymadan dayattığı bu girişimi nedeniyle Türk Tabipleri Birliği yöneticilerini istifaya davet ediyoruz.

Tıp Kurumu

Konu ile ilgili Tıp Kurumu açıklamaları aşağıdaki linkte yer almaktadır:

http://www.ilk-kursun.com/haber/151667

İmza Kampanyası İçin

Bu yazı toplam 3292 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim