• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Tüp bebek için gitti‚ kangren oldu!

Tüp bebek için gitti‚ kangren oldu!
Konya'da özel bir hastanede tüp bebek tedavisi gören 28 yaşındaki Saime Kayan'ın kolu, iddiaya göre serumun sol koluna deri altından yapılması sonucu kangren oldu.

Yaklaşık 5 aydır özel bir hastanede tüp bebek tedavisi gören Saime Kayan, 16 Haziran Perşembe günü sabah saatlerinde tedavi süreci kapsamında hastaneye gitti.

Rahminde yumurta toplanması için Saime Kayan'a hastanede görevli bir hemşire tarafından sol koluna serum takıldı.

Serumun takılmasından bir süre sonra bayılan Saime Kayan, iddiaya göre uyandığında kolundaki serumun takıldığı yerin değiştiğini gördü.

Tedavisi tamamlandıktan sonra hastaneden çıkarken kolunun şişmeye başladığını ve ağrıdığını söyleyen Saime Kayan'a görevliler, iddiaya göre kolunu alkollü pamukla silmesi tavsiyesinde bulundu.

Eve geldikten sonra ağrıları devam eden Saime Kayan ertesi gün uyandığında kolunun iyice şiştiğini fark etti.

Tekrar tedavi gördüğü hastaneye giden Saime Kayan'ın kolunu gören doktorlar, alkollü pamukla pansuman yaptıktan sonra Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Servisi'ne gitmesi gerektiğini bildirdi.

3 kez ameliyat

Minibüsle hastaneye gelen Kayan, durumunun ağırlaşması üzerine ilk olarak acil servise ardından da ameliyata alındı.

Hastanede 3 kez ameliyat edilen Kayan, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne de sevk edildi.

Ancak yapılan kontroller sonrası sol kolunun kangren olduğu ve kesilmesi gerektiği bildirildi. Bunun üzerine Saime Kayan, tekrar Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Eşi Saime Kayan'ın sol koluna serumun deri altından yapıldığı için kolunun kangren olduğunu iddia eden 29 yaşındaki Hüseyin Kayan, "Eşimin hastaneye yatırıldığı haberi geldi. Hastaneye geldiğimde hemen ameliyata aldılar. Ardından 2 kez daha ameliyat ettiler. Şu an ki sonuç ise eşimin kolunun kangren olduğu ve kesileceği. Eşimin henüz kolunun kesileceğinden haberi yok" dedi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşini ziyaret ettiğini ve durumu kendisine anlattıklarını belirten Hüseyin Kayan, yaşadıkları olayla ilgili hukuki süreç başlatacaklarını söyledi.

Hastane müdürü: "İhmalimiz yok"

Tüp bebek tedavisi gördüğü hastanenin müdürü Sebahattin Yücetaş, tüp bebek tedavisi gören Saime Kayan'ın bağ dokusu (öz bağışıklık bozukluğu) hastası olduğunu ve yaşanan olayın da bu hastalık nedeniyle kaynaklanmış olabileceğini belirterek herhangi bir ihmallerinin olmadığını öne sürdü.

Saime Kayan'ın aylardır tüp bebek tedavisi için hastanelerine geldiğini anlatan Yücetaş, şunları söyledi: "Olay günü hastanemize gelen Saime Kayan'a tedavi süreci içerisinde rahminde yumurta toplanması için uyutularak koluna serum takılmış. Süreç içerisinde görevli olan narkoz uzmanı, hastanın kolundaki serumun çıktığını görünce tekrar takarak tedaviye devam etmiş. Hastaneden taburcu olduktan bir gün sonra kontrol için hastaneye geldiğinde kolundaki şişmenin fazla olması nedeniyle görevli doktor tarafından hasta bağ dokusu rahatsızlığından dolayı Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ndeki doktoruna gönderilmiş. Burada kolu rahatlatmak için ameliyata alınmış. Halen de tedavisi sürüyor. Burada bir ihmalimizin olduğunu düşünmüyoruz. Hastanın bağ dokusu rahatsızlığından dolayı olayın yaşandığını düşünüyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4667 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim