• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Turiste nakil fiyatı düştü, yeni eklenen yüz-kol nakli 210 bin lira

Turiste nakil fiyatı düştü, yeni eklenen yüz-kol nakli 210 bin lira
Turistler için, eski genelgede olmayan yüz ve kol naklinin fiyat tarifesini 210 bin lira olarak belirleyen Sağlık Bakanlığı, belli kalemlerde ülkelere göre değişen oranlarda iskonto uygulayacak.

Sağlık Bakanlığı, Milletlerarası İkili Anlaşmalar ve sağlık alanında işbirliğine dair anlaşmalar kapsamında yer almayıp, yurtdışından tedavi olmak amacıyla Türkiye’ye gelenler ile turist olarak ülkemizde bulunduğu sırada sağlık hizmeti ihtiyacı ortaya çıkan kişiler için oluşturulan sağlık hizmeti ücret tarifesini güncelledi. Saglikaktuel.com internet sitesinin haberine göre daha önce ücret tarifesinde yer almayan yüz ve kol nakilleri için de bedel belirlendi. Türk vatandaşlarına ücretsiz olarak uygulanan kol ve yüz nakli yabancılara 210 bin lira olarak uygulanacak.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan, yabancı uyruklu bir kişinin yüz naklini Türkiye'de yaptırmasının teorik olarak mümkün olması nedeniyle listeye ücretinin eklendiğini söyledi. Türkiye'de ilk yüz naklinin yapıldığı Akdeniz Üniversitesi'ne SGK 46 bin lira geri ödeme yapmıştı.

ORGAN NAKLİ FİYATLARI DÜŞTÜ, YÜZ VE KOL NAKLİ EKLENDİ

Daha önce yayınlanan Genelgede bulunan, "Kalp Transplantasyonu, Kalp Akciğer Transplantasyonu, Karaciğer Transplantasyonu, Böbrek Transplantasyonu, Kornea Nakli" fiyatları yaklaşık % 20-25 oranında düşerken "Akciğer Transplantasyonu, tek taraflı" fiyatı aynı oranda yükseldi. Organ nakli listesine yeni eklenen maddeler ve fiyatları ise şöyle;

İncebağırsak Transplantasyonu

       100.100   

Uterus Transplantasyonu

       175.000   

Kol Transplantasyonu

       210.000   

Yüz Nakli

       210.000   

Pankreas Transplantasyonu

         28.000   

TAVİ ( Perkütan Aort Kapak İmplantasyonu)

       135.343   

 

ÜLKELERE GÖRE İSKONTO ORANLARI BELİRLENDİ, ORGAN NAKLİNE İNDİRİM YOK

Liste fiyatları üzerinden indirim uygulanacak ülkeler üç gruba ayrıldı,

A Grubu Ülkelere (Afganistan, Bangladeş, Çad, Endonezya, Filistin, Gana, Hindistan, Kenya, Moritanya, Nijerya, Pakistan, Somali, Sudan, Yemen-Benin) % 40 indirim, B Grubu Ülkelere (Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Ermenistan, Gürcistan, Hırvatistan, Irak, İran, K.K.T.C, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Makedonya, Malezya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Suriye, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Yunanistan) % 20 indirim, C Grubu Ülkelere (Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Fas, Letonya, Libya, Litvanya, Lübnan, Malta, Polonya, Slovenya, Tunus, Ürdün) % 10 indirim oranı belirlenirken, diğer ülkelere indirim uygulanmayacak.

A,B,C grubu ülkeler için belirlenmiş olan iskonto oranları, EK-1 paket fiyat listesinde yer alan Kemik iliği ve organ nakillerine ait işlemler, EK-1 Paket Fiyata Dâhil Olmayan Tıbbi Malzemeler ve ilaçlar ile kara ve hava ambulans hizmetleri için uygulanmayacak.

Tüm kamu hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerinde geçerli olan fiyatlar 15.09.2012 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak.

Haber : Abdullah Gökhan Pekak / Sağlık Aktüel

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3418 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim