• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 26 °C

Türk Dişhekimleri Birliği 14.Olağan Genel Kurulu başladı

Türk Dişhekimleri Birliği 14.Olağan Genel Kurulu başladı
9-10-11 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türk Dişhekimleri Birliği 14.Olağan Genel Kurulu Ankara Dedeman Oteli’nde başladı.

9-10-11 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Türk Dişhekimleri Birliği 14.Olağan Genel Kurulu Ankara Dedeman Oteli’nde başladı.

Genel Kurula Adalet ve Kalkınma Partisi Burdur Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin BIÇAK, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi II.Başkanı Prof.Dr.Gülriz ERİŞGEN, Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Başkanı Ecz.Erdoğan ÇOLAK, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Başkanı Çetin ERDOLU ve Genel Mali Sekreter Şinasi DURSUN, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri İsmail Hakkı TOMBUL, DİŞSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Seyfettin ÖZTÜRK, Gazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof.Dr.Hüsnü YAVUZYILMAZ, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Mehmet Cem KEÇİK, Meffert İmplant Enstitüsü Derneği Başkanı Dr.Ali Arif ÖZZEYBEK ve Türk Ortodonti Derneği’nden
Dr.Faik Serhat ÖZSOY katıldılar.

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Taner YÜCEL, yaptığı açılış konuşmasında sağlık hizmetlerinin siyasi iktidardan ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayarak, “Siyasi iktidar, bir yandan 15.000 dişhekimini sistemin dışında bırakıp hem halkımızı hem de meslektaşlarımız mağdur etmekte, diğer yandan da bugün sayıları 45’i bulan Dişhekimliği Fakültelerine her geçen gün yenilerini ekleyerek atıl dişhekimi sayısını arttırmaktadır. Uzun vadede ne halkın ağız diş sağlığına ne de ülke ekonomisine katkı sağlamayacak bu politikada ki ısrarı anlamak ne yazık ki mümkün değildir.

Türk Dişhekimleri Birliği bugüne kadar meslek politikasını hiçbir zaman karşıtlıklar üzerinde kurmamıştır. Önerilerini akıl ve bilim süzgecinden geçirerek sadece mesleki çıkar ile toplumsal çıkarın ortaklaştırıldığı bir anlayışı temel almıştır. Uzlaşı ve diyalog içerisinde ortak aklın kullanımı ile daha sağlıklı öneriler ortaya çıkaracağı bilinci ile hareket etmiş ve Hükümetlerin yaptığı düzenlemelere karşı hep yapıcı önerilerini sunmuştur. Ancak ne yazık ki siyasi iktidar danışmamak, görüş almamak, sunulan önerilere değer vermemek noktasındaki duruşunu sürdürmekte ve “en iyisini ben bilirim” ısrarından bir türlü vazgeçmemiştir. Sadece hizmet alımı sürecinde değil, mesleğimizi yakından ilgilendiren pek çok konuda siyasi iktidarın bu tutumunu görmek mümkündür.” diye konuştu.

Türk Dişhekimleri Birliği’nin sağlık hizmetlerinin verilmesinde nitelikli ve sürdürülebilir bir hizmet modelini savunduğunun altını çizen YÜCEL, “Bu hizmet modelinde dişhekiminin sahip olması gereken temel 3 unsur bulunmaktadır. Bunlardan birincisi teşhis, diagnoz serbestliği; ikincisi hekimin tedavi serbestliği; üçüncüsü de hastaların güven temelli hekimi seçme özgürlüğüdür.

İster kamuda çalışsın, ister özelde; eğer dişhekimine teşhis ve tedavisinde bağımsız ve sadece bilimsel temelli karar verme yetkisi tanınıyor ve bir kısıtlama getirilmiyorsa; Türk Dişhekimleri Birliği işte ancak o zaman halkımızın sürdürülebilir ve nitelikli bir hizmet modeline kavuşabileceğini savunmaktadır.” dedi.

Prof. Dr. Taner YÜCEL’in ardından CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen ÖĞÜT, AKP Burdur Milletvekili Bayram ÖZÇELİK, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin BIÇAK, SES Başkanı Çetin ERDOLU ve TTB Merkez Konseyi II.Başkanı Prof.Dr.Gülriz ERİŞGEN sırasıyla birer konuşma yaptılar.

Konukların konuşmalarından sonra geçmiş dönem görev alan Oda Başkanlarına plaketleri verildi.

Açılış töreninin ardından Genel Kurul gündemi ile toplantıya devam edildi.
 

GENEL KURULDAN GÖRÜNTÜLER

Bu haber toplam 3894 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim