• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Türk doktor, başarısıyla Almanlar'ı utandırdı

Türk doktor, başarısıyla Almanlar'ı utandırdı
Alman doktorlar 'Bacakların kesilecek. Çare yok' dedi. Şifa arayan gurbetçi, Doç. Dr. Kalko'nun kapısını çaldı Tekerlekli sandalyeyle geldiği Türkiye'de ayaklandı. Almanlar ise 'Sihirbaz' dedikleri Türk hekime hayran kaldı

Türk doktor, başarısıyla Almanlar'ı utandırdı. Alman doktorların "Bacakların kesilecek" dediği gurbetçi, şifayı Türkiye'de buldu. Her şey 3 yıl önce başladı. Almanya'da yaşayan gurbetçi Feridun Kebiroğlu'nun bacak damarları tıkandı. Tarifsiz acılar yaşalar gurbetçi, yürüyemez hale geldi. Uzun süren tedavinin ardından damarları tamamen tıkanan gurbetçi, konulan teşhisle yıkıldı.

ÇARE ARADI

Acı haberi veren Doç. Dr. Ludwig Caspary, "2 bacağının diz üstünden kesilmesinden başka çare yok" dedi. Gurbetçi ise durumu kabullenmeyerek çare arayışına girdi. Televizyonda, yaptığı sıra dışı ameliyatlarla gündeme gelen Türk damar cerrahı Doç. Dr. Yusuf Kalko'yu görüp umutlandı. Soluğu Türkiye'de aldı. Doç. Dr. Kalko, Almanlar'ın "Olmaz" dediği ameliyatı gerçekleşti, tıkalı damarları açtı ve diz üstünden kesilmesi planlanan Kebiroğlu'nun bacaklarını kurtardı.

ALMANL AR ŞAŞIRDI

Kalko'nun yaptığı ameliyat sayesinde gurbetçi, kısa sürede sağlığına kavuştu. Tekerlekli sandalyeyle büyük acılar içinde ayrıldığı Almanya'ya sağlam bacakla dönen Kebiroğlu, Alman doktorları şaşkına çevirdi. Doç. Dr. Kalko'nun başarısı ve Kebiroğlu'nun iyileşme hikayesi, 3 yıldır Alman doktorların diline dolandı.

DAVET ETTİLER

Hannover kentinin en büyük hastanesi ve doktorları, uyguladığı mucize tekniği öğrenmek için "Sihirbaz" dedikleri Kalko'yu ülkelerine davet etti. Doç. Dr. Ludwig Caspary, "Biz, Kebiroğlu'nu ameliyat için beklerken 'bir sihirbazlık' ameliyatıyla tekrar ayağa kalktığını gördük. Hastanın geri dönüşü hayret vericiydi. Sapasağlam geldi. Türk meslektaşımızı tebrik ediyoruz" dedi. Hastanın geldiğinde bacak damarlarının kupkuru ve durumunun umutsuz olduğunu aktaran Doç. Dr. Yusuf Kalko ise "Biz şah damarında uyguladığımız tekniği bacağa uyarladık. Üstüne bir de bypass yaptık. Lokal anestezi kullandık. Bükümlü damarlarda şah damarını ikiye böldük ve içini temizledik. Sonra da damarın boyunu kısaltıp uç uca diktik ve kanal bulduk. Teknikte damar uç uca dikildiği için kan direkt kanala gidiyor ve tıkalı damar açılıyor" ifadesini kullandı.


Erhan ÖZTÜRK

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4198 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim