• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Türk doktor dünya birincisi oldu

Türk doktor dünya birincisi oldu
Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde başarılı çalışmalara imza atan Yrd. Doç. Dr. Necip Kara, cerrahi teknik çalışmasıyla dünya birincisi oldu.


Uluslararası platformda 22 ülke ve 220 göz doktorunun katılımıyla gerçekleşen Vaka Sunum Yarışmasında, Yrd. Doç. Dr. Necip Kara “Modifiye oküler yüzey halkası ile sütürsüz amniyon zarı transplantasyonu” isimli cerrahi teknik çalışmasıyla dünya birincisi oldu.

Türk doktor dünya birincisi oldu

220 GÖZ DOKTORU KATILDI

GAÜN Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necip Kara, ödül töreni ve çalışmasını sunmak için 29 Nisan - 3 Mayıs 20018 tarihleri arasında Amerika, Hawaii, Honulu’da düzenlenecek olan uluslararası ARVO Kongresi'ne davet edildi. 22 ülkeden 220 göz doktorunun katımıyla gerçekleşen uluslararası yarışmada ödül almanın kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Necip Kara, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde başarılı çalışmalara imza atıldığını dile getirdi. Kara, Rektör Prof. Dr. Ali Gür, Başhekim Doç. Dr. Suat Zengin, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri ile tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

GÖZ DİKİŞ ATILMADAN NAKLİ SAĞLANIYOR

Geliştirdiği yöntem hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Kara, “Amniyon zarı, doğum yapmış kadınların plesantasından alınan bir doku parçası. Amniyon zarı oküler yüzey hastalıkları dediğimiz gözün ön yüzünün ciddi hastalıklarında kullanılmaktadır. Özellikle kimyasal göz yaralanmalarında ya da bazı sistemik hastalıklar gibi gözün ön yüzeyinin hücrelerinde ciddi hasar yapan durumlarda önemli bir tedavi seçeneği. Klasik olarak amniyon zarı gözün ön yüzeyine nakledilirken, dikiş kullanılmaktadır. Atılan dikişe bağlı olarak kanama, enfeksiyon, batma hissi gibi yan etkiler görülebilmektedir. Bizim yöntemimiz basit bir beslenme tüpü kullanılarak, bu amniyon zarının göze dikiş atmaksızın naklini sağlamaktadır. Böylelikle hastalarımız da dikişe bağlı yan etkilerden de kurtulmaktadır.” diye konuştu

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7728 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim