• BIST 9530.47
  • Altın 2477.439
  • Dolar 32.3985
  • Euro 34.7221
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Türk doktora büyük ödül

Türk doktora büyük ödül
Almanya Federal Cumhuriyeti Prof. Dr. Cihat Ünlü’ ye Liyakat Nişanı verdi Jinekoloji dalında büyük çalışmalara ve başarılara imza atan Prof. Dr. Cihat Ünlü Türk ve Alman tıbbına yaptığı katkılardan ötürü Alman Federal Cumhuriyeti tarafından Liyakat nişanı

Almanya Federal Cumhuriyeti Prof. Dr. Cihat Ünlü’ ye Liyakat Nişanı verdi Jinekoloji dalında büyük çalışmalara ve başarılara imza atan Prof. Dr. Cihat Ünlü Türk ve Alman tıbbına yaptığı katkılardan ötürü Alman Federal Cumhuriyeti tarafından Liyakat nişanı almaya hak kazandı. 1997'den bu yana Türk Alman Jinekoloji Derneği(TAJD) Türkiye Başkanı olan Ünlü, Türkiye'de yaptığı büyük çalışmalarla da ses getirmişti

Türkiye'nin en büyük IVF merkezlerinden biri olan AÜTF Tüp Bebek Ünitesi'ni kuran Ünlü, Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen 9. International SLS (Society of Laparoendoscopic Surgeons) kongresinde "Onursal Başkan" seçildi. Prof. Dr. Ünlü, 1995 yılından beri düzenlemiş olduğu kongrelerin gelirleriyle bir burs oluşturarak hem Almanya hem Türkiye'deki genç bilim adamlarına istedikleri ülkede araştırma imkanı yapabilme olanağı bulmalarını sağladıklarını belirterek "15 yıldır gerek Almanya ve Türkiye'de düzenlediğimiz kongreler ve düzenli olarak yayınladığımız bilimsel dergilerle, gerekse de verdiğimiz burslarla iki ülke hekimlerini jinekoloji ve obstetrik alanında bir araya getirmeye çalılıyoruz" dedi.

GELİŞEN TEKNOLOJİYLE BİRLİKTE TIP DA İLERLİYOR

Prof. Dr. Ünlü, Liyakat Nişanı'nı Alman Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin İstanbul Tarabya'daki rezidansında düzenlenen resepsiyonla aldı. Büyükelçi Dr. Eckart Cuntz'un takdimiyle liyakat nişanını alan doktorumuz Ünlü, yaptığı konuşmada gelişen tıp bilimine dikkat çekti. Ünlü, "Avrupa'da sınırların kalktığı, tüm Dünya ülkelerinin birbirine yaklaştığı, global bir Dünya'ya doğru ilerliyoruz. Bugün ABD'deki bir hastaya çekilen tomografi ya da MR görüntüleri internetle Hindistan'daki doktorlara ulaşıyor. ABD'de geceyken Hintli doktorlar raporlarını hazırlıyor ve sabah Amerikalı doktorlar vizite geldiğinde, MR sonuçları hastanın dosyasında oluyor. Bu tıp bilmindeki ilerlemenin küçük bir örneğidir" dedi.

Alman ve Türk doktorlar arasında ortak çalışmalar başlatmanın gururunu yaşadığını belirten Dr. Ünlü, atılan adımların hem Almanya'da yaşayan 2 milyon civarındaki Türk asıllı vatandaşın hem de Türk hastaların daha kolay sağlığına kavuşması açısından çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1531 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim