• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Türk doktorları Sudan'da 100 çocuğu ameliyat etti!

Türk doktorları Sudan'da 100 çocuğu ameliyat etti!
Sağlık Bakanlığınca düzenlenen "Sağlık Haftası" kapsamında Sudan'a gelen Türk doktorlar, 100 çocuğun ameliyatını gerçekleştiriyor

Sudan'daki "Sağlık Haftası" dolayısıyla bu ülkeye giden Türk doktorlar, 100 çocuğun ameliyatını gerçekleştiriyor.

Başkent Hartum'daki Esnan Hastanesi'nde yapılan ameliyatlara, Sağlık Bakanlığı ve Bezmialem Üniversitesinde görevli 8 doktor katılıyor.

 

Plastik ve rekonstrüktif cerrahisi, kulak-burun-boğaz ile anestezi uzmanlarından oluşan Türk doktor heyeti, 2 ila 15 yaşlarındaki Sudanlı çocukları ameliyat ediyor. Yarık dudak ve damak ağırlıklı olan operasyonların 16 Mart'a kadar süreceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Arif Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Mart'ta başlayan ameliyatların başarıyla devam ettiğini söyledi.

Sağlık Haftası kapsamında Sudan'a geldiklerini ifade eden Çetin, "Her iki ülke arasındaki köklü kültürel mirasın gelecek nesillere taşınması gayretindeyiz. Sudan'a gelen doktorlarımız sadece ameliyat gerçekleştirmiyor, aynı zamanda tecrübelerini de meslektaşlarına aktarıyor." dedi.

Çetin, Türkiye ile Sudan'ın sağlık alanındaki ilişkilerini geliştirmeyi amaçladığını belirterek şöyle devam etti:

"Sudan ile sağlık ilişkilerimiz yeni başlamadı. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığımız Güney Darfur eyaletine bağlı Nyala kentinde 150 yataklı bir hastane işletiyor. Orada 50'den fazla sağlık personelimiz görev yapıyor ve binlerce insana sağlık hizmeti veriyor. Türkiye, Afrika'nın birçok yerinde olduğu gibi Sudan’da da insanlara umut olmaya devam edecek."

Çetin, iki ülke arasındaki sağlık turizmine de dikkat çekerek her yıl 100 Sudanlının Türkiye’de ücretsiz tedavi edildiğini, kurulacak şehir hastaneleriyle potansiyelin daha çok artacağını dile getirdi.

- "Türk doktorlar hayallerimizi gerçekleştirdi"

Ameliyat edilen hastalardan 14 yaşındaki Kemal Yusuf Abdullah, "İki yıl önce bir kaza sonucu çenemde problem meydana gelmişti. Maddi imkansızlıklardan dolayı ameliyat olamadım. Allah’a çok şükür Türkiye’nin bu projesinden yararlandık. Türk doktorlar hayallerimizi gerçekleştirdi." diye konuştu.

9 yaşındaki oğlunun ameliyat olduğunu anlatan Ahmed Abdülkerim, "Çocuğumun yarık dudağı şimdi iyileşti. Bir müddet sonra konuşmaya başlayacak. Türkiye'yi çok seviyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. Allah Türk doktorlarından ve onların idarecilerinden razı olsun." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2765 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim