• BIST 9524.59
  • Altın 2499.358
  • Dolar 32.5654
  • Euro 34.2565
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Türk doktorların İngiltere'de görev yapabilmeleri için girişim başlatıldı

Türk doktorların İngiltere'de görev yapabilmeleri için girişim başlatıldı
İngiltere tıp otoritelerinin Türkiye üniversitelerinden mezun olup, Türkiye pasaportu taşıyan doktorların mesleğini yerine getirebilmeleri için girişim başlatıldı.

İngiltere tıp otoritelerinin Türkiye üniversitelerinden mezun olup, Türkiye pasaportu taşıyan doktorların mesleğini yerine getirebilmeleri için girişim başlatıldı. İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği (İTSEB) tarafından, İngiltere General Medical Council'a (GMC) yapılan başvuruda, Türkiye pasaportu taşıyan doktorların görev yapmalarının sağlanması istendi.

Konuyla ilgili dernek yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, Türkiye diplomalı doktorların çalışma engelini kaldıracak yasal sürecin başlatıldığı belirtildi. Dr. Utkan Alacakanat'ın örnek gösterildiği girişimin olumsuz sonuçlanması halinde hukuki yola başvurulacak.

İngiltere'deki mevcut uygulamaya göre, Türkiye'deki Tıp fakültelerinden mezun olup, yabancı ülke ya da Avrupa Briliği pasaportu taşıyan doktorlara çalışabildiği halde, Türkiye pasaportu taşıyan doktorların çalışmasına imkan verilmesi için adım atıldı. Tıp otoritesi GMC'nin Türkiye pasaportu taşıyan doktorları kaydetmediği için İngiltere'de mesleğini yerine getiremediğine işaret edilerek, ayrımcılığın sonlandırılması istendi.

GMC'nin mevcut uygulamada ısrar etmesi halinde, Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan diğer meslek guruplarının da önünü açabilecek yasal yollara başvurulacağının hatırlatıldığı açıklamada, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında yapılan Ankara Anlaşması ek protokolünün, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına AB ülkelerinde mesleklerini icra etme hakkına sahip olduğu hatırlatıldı.

GÖLGE SAĞLIK BAKANI DESTEK VERECEK

Konuyla ilgili olarak Gölge Sağlık Bakanı Diane Abbot ile de temas kurulduğu belirtilen açıklamada, doktor ve sağlık çalışanlarının yanı sıra, sağlık sisteminde yapılacak yeni düzenlemelerden Türk toplumunun da aktif olarak yararlanmasının konuşulduğu kaydedildi.

İTSEB'in açıklamasında, İngiltere'den alınan eczacılık diplomalarının Türkiye'de geçerli olması için de temaslar yapıldığı hatırlatılarak, Birlik Başkanı Eczacı Ali Özbek'in 19 Ekim tarihinde Ankara'da yapılacak Eczacılık Sempozyumu'nda konuyla ilgili bir sunum yapacağı ifade edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3873 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim