• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Türk eczacıları birliği, 55 yaşında

Türk eczacıları birliği, 55 yaşında
Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, birliğin kuruluşunun 55. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, geçmişten aldıkları güçle geleceği inşa edeceklerini, mesleğin gelişmesi ve halk sağlığının ...

Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti, birliğin kuruluşunun 55. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, geçmişten aldıkları güçle geleceği inşa edeceklerini, mesleğin gelişmesi ve halk sağlığının korunması yolundaki çalışmaları büyük bir kararlılıkla sürdürerek, Türkiye'ye hizmet edeceklerini belirtti.

Türk Eczacılar Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, emekle, mücadeleyle, dostlukla ve dayanışmayla geçen 55 yıl süresince birliğin, eczacıların ortak ihtiyaç ve taleplerini karşılayarak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak ve eczacılık mesleğinin gelişimini sağlamak amacıyla çalıştığı, ayrıca mesleki çıkarların ötesinde halk sağlığını her şeyin üstünde tutan bir çizgiyi temel aldığı ifade edildi.

''Hastayı salt bir müşteriye, ilacı da herhangi bir metaya indirgeyen politikaların karşısında durduk'' ifadelerine yer verilen açıklamada, halkın ilaca ve sağlığa erişim hakkının en temel insan haklarından biri olduğu, herkesin ilaç ve sağlık hizmetlerinden eşit bir biçimde yararlanması gerektiği vurgulandı.

Birliğin bugüne kadar yaptığı faaliyetlerle ilgili bilgi verilen açıklamada, birliğin geçen yıl 30 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında 10. Türkiye Eczacılık Kongresi'nin gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

Türkiye'deki 30 bin eczacının temsilcisi olarak, ilaç politikalarının belirlenmesi süreçlerindeki ''haklı argümanları savunmaya devam edecekleri'' ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yalnızca bir meslek kuruluşu değil aynı zamanda bir sivil toplum örgütü olmanın bilinciyle hareket ederek, geniş toplumsal kesimlerin sorunlarına duyarlılık gösterdik, onların taleplerinin yanında yer alarak dayanışma içerisinde olduk. Türkiye'de kültürel ve siyasal alanın demokratikleşmesi, herkesin bu zeminde politika üretebilmesi ve insan onuruna yaraşan bir biçimde yaşayabilmesinin savunucusu olduk.

Türk Eczacıları Birliği olarak geçmişimizden aldığımız güçle geleceğimizi inşa edecek, mesleğimizin gelişmesi ve halk sağlığının korunması yolundaki çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürerek, ülkemize hizmet edeceğiz. Mesleğimiz yaşadıkça devam edecek bu mücadelede, birliğimizi yaratan birlikteliğimizden aldığımız güçle, umutla ve kararlılıkla geleceğe yürüyoruz. Eczacı Odalarımız, Ecza Kooperatiflerimiz ile birlikte, eczane çalışanlarımıza, oda ve birlik çalışanlarımıza ve en önemlisi Türkiye'nin dört bir yanında ilaç ve eczacılık hizmeti sunan meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.''
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2655 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim