• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Türk erkeklerinin yüzde 40’ı endişeli

Türk erkeklerinin yüzde 40’ı endişeli
Erken boşalmayla ilgili bilinçlendirme kampanyası başlatan Türk Androloji Derneği, onemliolansuresi.com isimli internet sitesi üzerinden ‘Erken Boşalma Tanı Testi’ gerçekleştirdi.

Teste katılan 2 bin 126 kişinin yüzde 30’u, çok az uyarılmalarına rağmen her iki seferden birinde erken boşaldıklarını belirtirken, yüzde 40’ı ise erken boşalma süreleri nedeni ile partnerlerinin cinsel açıdan tatmin olmadıkları yönünde endişeli olduklarını ifade etti.

Türk Androloji Derneği (TAD), erkeklerin korkulu rüyası erken boşalma ile ilgili bir bilinçlendirme kampanyası başlattı. Ocak ayında “onemliolansuresi.com” isimli internet sitesini yayınlayan TAD, tabuların ve utancın üstesinden gelinmesine yardımcı olmak amacıyla ‘Erken Boşalma Tanı Testi’ uygulaması gerçekleştirdi.

Erken boşalma ile ilgili bilinçlendirme kampanyası çerçevesinde hazırlanan siteyi bugüne kadar 4 bin 825 kişi ziyaret ederken, bu ziyaretçilerden 2 bin 126’sı tanı testine katıldı. 5 soruluk tanı testine katılanların yüzde 30, çok az uyarılmalarına rağmen, her iki seferden birinde erken boşaldıklarını ifade ederken, katılımcıların yüzde 40 erken boşalma süresi nedeniyle partnerinin cinsel açıdan tatmin olmadığı konusunda oldukça endişeli.

GECİKTİRMEDE NE KADAR ZORLANIYORUZ

5 sorudan oluşan tanı testinin ilkinde, katılımcılara ‘Boşalmayı geciktirmekte ne kadar zorlanıyorsunuz?’ sorusu yöneltiliyor. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 38’i orta derecede zorlandığını ifade ederken, yüzde 32’si çok zorlandığını, yüzde 16’sı son derece fazla zorlandığını, yüzde 10’u ise biraz zorlandığını belirtiyor. Tanı testine katılanların yüzde 4’ü ise erken boşalmayı geciktirmekte hiç zorlanmadıkları yanıtını veriyor.

İSTEM DIŞI YANITLAR 

Testte yer alan bir diğer soru ise; ‘İstediğiniz andan önce boşalıyor musunuz?’. Teste katılanların yüzde 38’i bu soruya ‘iki seferden birinde’ yanıtını verirken, yüzde 29’u ise ‘dört seferden birinde’ ifadesini kullanıyor. Katılımcıların yüzde 20’sinin ‘neredeyse her defasında veya her defasında’ yanıtını verdiği testte, yüzde 8’i ‘hiçbir zaman ya da hemen hemen hiç’ derken, yüzde 5’lik kısım ise ‘dört seferden birinde’ yatınıtı kullandı.

İKİ SEFERDEN BİRİNDE 

Katılımcılara “Çok az uyarıldığınızda bile boşalıyor musunuz?” sorusunun yöneltildiği tanı testinde, bu soruya yanıt veren katılımcıların yüzde 30’u ‘iki seferden birinde’ ifadesini kullanırken, aynı oranda katılımcı ise ‘dört seferden üçünde’ yanıtını paylaştı. Aynı sorunun diğer yanıtları

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3894 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim