• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Türk hekime ABD'den başarı ödülü

Türk hekime ABD'den başarı ödülü
Dr. Çakmak, bu yıl Amerika Kardiyoloji Koleji tarafından verilen en yüksek bilimsel mükemmeliyet unvanı olan “Fellow of the American College of Cardiology (FACC)” unvan ve ödülünü almaya hak kazanan tek Türk uzman doktor oldu.


Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümünde görevli Uzm.Dr. Hüseyin Altuğ Çakmak yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı uluslararası alanda bir kez daha ödüllendirildi.

Dr. Çakmak, bu yıl Amerika Kardiyoloji Koleji tarafından verilen en yüksek bilimsel mükemmeliyet unvanı olan “Fellow of the American College of Cardiology (FACC)” unvan ve ödülünü almaya hak kazanan tek Türk uzman doktor oldu.

Her yıl Amerika Kardiyoloji Koleji yönetim ve denetleme kurulu tarafından adayların o zaman kadarki kardiyoloji alanında yapmış olduğu bilimsel ödül; tanınmışlık, yurtdışı tecrübesi, referanslar, kardiyovasküler alanda yapmış olduğu bilimsel katkı gibi kriterlerin toplam olarak değerlendirilmesiyle az sayıda kişiye veriliyor.

Bu kapsamda 17-19 Mart 2017 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri başkenti Washington’da yapılan görkemli bir törenle Dr.Altuğ’a Amerika Kardiyoloji Koleji Başkanı tarafından ödülü ve belgesi verildi.

Geçen yıl da Amerika Kardiyoloji Koleji tarafından “En iyi Ortadoğu İkinci Bilimsel Bildiri Ödülü” ile “En İyi Birinci Türkiye “Bilimsel Bildiri Ödülü“ , “Avrupa Kardiyoloji Derneği” tarafından Roma’da düzenlenen “Avrupa Kardiyoloji Derneği Kongresi’nde” Avrupa’nın en yüksek bilimsel mükemmeliyet unvanı olan “Fellow of European Society of Cardiology (FESC)” unvan ve ödülü verilen Uzm.Dr.Hüseyin Altuğ Çakmak, Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Global Klinik Bilimadamı Araştırma ve Geliştirme Programı” isimli master programını burslu olarak kazanıp başarıyla mezun oldu.

Dr.Çakmak, “Bilimsel araştırma ve projelerine büyük bir hızla devam edeceğim. Kardiyoloji alanına yeni katkılar yapmaya, bilimsel hayatıma üniversite gibi akademik ortamlarda devam etmek istiyorum" dedi. 

Dr.Çakmak, ulusal ve uluslararası alanda bilimsel çalışma ve başarılarını destekleyen Sağlık Bakanı Prof.Dr. Recep Akdağ ve Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın’a da teşekkür etti.

Dr.Çakmak’ı başarılarından dolayı tebrik eden Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr.Rüstem Aşkın, “Genç yaşta uzmanlık derecesinde sahip olan ve ilçe hastanemizde görev yaparken bu unvana hak kazanması, ülkemiz adına ayrı bir gurur kaynağımız olmuştur” dedi.

 

Bu haber toplam 2218 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim