• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

Türk işi sağlık yatırımı

Türk işi sağlık yatırımı
 Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin desteğiyle 5 ay önce şarkılı türkülü bir törenle açılan sağlık ocağı, yeşil alana ruhsat alınmadan yapıldığı için Sağlık Bakanlığı'na devredilemedi. 100 bin YTL harcanarak yapılan bina harabeye döndü.

 Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin desteğiyle 5 ay önce şarkılı türkülü bir törenle açılan sağlık ocağı, yeşil alana ruhsat alınmadan yapıldığı için Sağlık Bakanlığı'na devredilemedi. 100 bin YTL harcanarak yapılan bina harabeye döndü.

75. Yıl Mahallesi Muhtarlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin de desteğiyle mahallenin sağlık ocağı ihtiyacı için parka 150 metrekarelik bir bina yaptırdı. Binanın bitirilmesiyle birlikte bu yılın mart ayında görkemli bir devir teslim töreni düzenlendi.
Onlarca sanatçının sahne aldığı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu ile ilçe bürokratlarının tamamının katıldığı ve 8.5 saat süren törende, türkülerle halaylarla yeni sağlık ocağı kutlandı. Ancak mahallelinin sevinci kısa sürdü. Çünkü yeşil alana, ruhsat alınmadan kondurulan bina hukuken Sağlık Bakanlığı'na devredilemedi.  Aradan geçen 5 ayda binanın camları kırıldı, duvarları yazılarla doldu, muslukları çalındı. 

Protokol tam takım

Tarih 26 Mart 2008. Gaziosmanpaşa 75. Yıl Mahallesi'nde büyük bir coşku var. Muhtarlığın da bulunduğu Cumhuriyet Parkı'ndaki sahnenin çevresini dolduran binlerce mahalleli yapımı tamamlanan parktaki sağlık ocağını kutluyor. Muhtar Sedat Çetintaş, mahalleye yeni bir sağlık ocağı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor. Mahalleliye seslenen İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Recep Aydın da, yeni sağlık ocağı ile büyük bir eksikliğin giderileceğini, artık vatandaşların daha iyi hizmet alacağını anlatıyor. Ardından İlçe Belediye Başkanı Erhan Erol adına sahneye çıkan Başkan Yardımcısı Mahmut Yeter ortaya değerli bir eser çıkarıldığını söyleyerek muhtarın elinden plaketini alıyor. İlçe Kaymakamı Ferhat Çağlar ve DP Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun da konuşmalarını tamamlamasının ardından iki çocuğun tuttuğu kurdeleyi kesiyor.

‘Yeşil alan’a takıldı 

Protokolün sahneyi sanatçılara bırakmasıyla birlikte tören şarkılı türkülü eğlenceye dönüşüyor.
Aralarında Onur Akın, Kıvırcık Ali, Pınar Sağ, Ankaralı Yasemin, Hasan Yılmaz'ın da bulunduğu 28 sanatçı söyledikleri şarkılarla mahallelinin sağlık ocağı coşkusunu doruğa çıkarıyor.
Mahalleli aylarca doktor yolu gözledi, ancak mutlu sona bir türlü ulaşılamadı. Çünkü, binanın Sağlık Bakanlığı'na devri yapılamadı. Gerekçe olarak da "Yeşil alana sağlık ocağı yapılması hukuken uygun değil" denildi. Sonunda bina bakımsızlıktan hasar görmeye başladı. Ve mahalleli muhtar Sedat Çetintaş'a yüklendi.
Belediye başkanıyla görüşerek yer tahsis edilmesini istediklerini belirten Muhtar Çetintaş ise kendini şöyle savunuyor:
"Parka yapabileceğim söylendi. Belediyenin ve sağlık grup başkanlığının denetimi ve desteği ile binayı tamamladık. Çevre düzenlemesini de belediye yaptı.
Açılış töreni yerine devir teslim töreni yapabileceğimiz söylendi. Törenden sonra da 5-10 gün içinde ocağın hizmete açılacağı belirtildi. Açılmayınca belediyeye sordum. Bu kez de, 'Yeşil alana sağlık ocağı yapılması hukuken uygun değil' yanıtı verildi." Binanın şu anda kaçak durumunda olduğunu belirten Çetintaş, "Madem kaçaktı, usulsüzdü yapılırken niye denetlemediler. 100 bin YTL harcadık ama binayı devredemiyoruz" diye yakındı.

‘Tören resmi değildi’

Gaziosmanpaşa Sağlık Grup Başkanlığı yetkilileri, bina devir protokolünün sağlık ocağının yeşil alana inşa edilmesi nedeniyle yapılamadığını belirtti.
Belediye yetkilileri ise muhtarın tören için acele ettiğini ve törenin de resmi olmadığını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi'ne de alanın sağlık alanı olarak ayrılması için başvurulduğunu ifade eden yetkililer şöyle devam etti:
"İşlemler en az 6 ay sürer. Fakat muhtar acele etti. Belediyenin halka hizmeti olduğu için şekil olarak oraya Mahmut Yeter katıldı. Resmi olsa başkan gelirdi.
Plan tadilatı çalışmaları sürüyor. Bir problem çıkmayacak, ama işlemler bitmeden resmi açılışının yapılması mümkün değil."

Milliyet

Bu haber toplam 1518 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim